Η Τουρκία θα εξοπλίσει και θα εκπαιδεύσει τη συριακή αντιπολίτευση, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ουάσινγκτον
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Τουρκία συμφώνησε να στηρίξει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό της αντιπολίτευσης στη Συρία, ενώ μια αμερικανική ομάδα στρατιωτικών θα επισκεφθεί την Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσει το θέμα με Τούρκους αξιωματούχους.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρί Χαρφ είπε ότι ότι αξιωματούχοι του Πενταγώνου θα επισκεφθούν την Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της οικοδόμησης του διεθνή συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.