Στα χέρια των τζιχαντιστών το 40% του Κομπάνι

Στα χέρια των τζιχαντιστών το 40% του Κομπάνι

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τζιχαντιστές κατέλαβαν και κτήρια της διοίκησης

Στα χέρια των τζιχαντιστών το 40% του Κομπάνι
Στα χέρια των τζιχαντιστών βρίσκεται το 40% του Κομπάνι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.

«Έχουν καταλάβει τουλάχιστον το 40% της πόλης» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ραμί Αμπντουλραχμάν μιλώντας στο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταλάβει και κτίρια της διοίκησης της πόλης που βρίσκεται στην τουρκοσυριακή μεθόριο.

Κλείσιμο
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα κτίρια που κατελήφθησαν είναι το αρχηγείο των κουρδικών δυνάμεων που υπερασπίζονται εδώ και 3 εβδομάδες την πόλη αυτή.

Από την πλευρά του το νο2 των Κουρδικών δυνάμεων που υπερασπίζονται το Κομπάνι, Οτσαλάν Ίσο, δήλωσε στο Reuters ότι «προσπαθούν να προελάσουν από τα ανατολικά... αλλά οι μαχητές μας αντιστέκονται»

Οι συγκρούσεις στο Κομπάνι ανάμεσα στους τζιχαντιστές και τους κούρδους μαχητές ακούγονταν έως και πέρα από τα τουρκικά σύνορα, μεταδίδει το RT.

Εν τω μεταξύ οι αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους έχουν εντείνει τους βομβαρδισούς στις περιοχές γύρω από το Κομπάνι προσπαθώντας να αναχαιτίσουν τις επιδρομές των τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης