Τρόμος για τον Έμπολα: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Δ. Αφρική

Τρόμος για τον Έμπολα: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Δ. Αφρική

Επιδεινώνεται η υγεία της Ισπανίδας νοσοκόμας - Πληθαίνουν οι «φωνές» των ειδικών για πιθανή μετάλλαξη του ιού - Ανεπαρκή θεωρούνται από τον διεθνή οργανισμό τα μέτρα που έλαβε η διεθνής κοινότητα για να φρενάρει την επέλαση του θανατηφόρου ιού στη Δυτική Αφρική

Τρόμος για τον Έμπολα: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Δ. Αφρική
Διάχυτος είναι πλέον ο φόβος στη διεθνή κοινότητα για την εξάπλωση του Έμπολα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Oι υγειονομικές αρχές λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουν τους πολίτες την ώρα που αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι, η κατάσταση στη Δυτική Αφρική έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ανεπαρκή θεωρούνται από τον διεθνή οργανισμό τα μέτρα που έλαβε η διεθνής κοινότητα για να φρενάρει την επέλαση του θανατηφόρου ιού στη Δυτική Αφρική, καθώς δεν κατάφεραν να περιορίσουν την εξάπλωσή του.

«Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες δώδεκα ημέρες», ανακοίνωσε ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Bryce Aynward, επισημαίνοντας ότι, στις τρεις χώρες, Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουινέα, τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ, τουλάχιστον 3.860 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Δυτική Αφρική, ανάμεσά τους 200 γιατροί και νοσηλευτές.

Στην Ισπανία έχει ξεσπάσει λεκτικός πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους εκτέθηκε στον ιό η νοσοκόμα, Τερέσα Ρομέρο,η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Με την κυβέρνηση της Μαδρίτης να ρίχνει την ευθύνη στην Ισπανίδα νοσοκόμα υποστηρίζοντας ότι η μετάδοση του ιού έγινε από «ανθρώπινο λάθος», γιατροί και νοσηλευτές στην Ισπανία έσπευσαν να δηλώσουν πως, η εκπαίδευσή τους για την αντιμετώπιση του Έμπολα ήταν ελλιπής. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι, η εκπαίδευση για το πώς πρέπει να φορούν και να βγάζουν την ειδική προστατευτική στολή διήρκεσε μόλις δέκα λεπτά.
Κλείσιμο

Την ώρα που η κατάσταση της υγείας της Ισπανίδας νοσοκόμας έχει επιδεινωθεί, στη Βρετανία, επικρατεί πανικός μετά την είδηση του θανάτου ενός Βρετανού επιχειρηματία, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι τα Σκόπια αφήνοντας την τελευταία του πνοή. Οι αρχές της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν ότι πιθανόν ο άτυχος Βρετανός είχε νοσήσει από τον ιό.

Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στη Γερμανία για τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που θα δείξουν αν πράγματι είναι προσβληθεί από τον Έμπολα. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τις υγειονομικές αρχές του Λονδίνου είναι ότι, ο Βρετανός επιχειρηματίας δεν είχε επισκεφθεί τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί από τον ιό.  

Στις ΗΠΑ, πληθαίνουν οι «φωνές» των ειδικών που ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο μετάλλαξης του ιού Έμπολα καθώς επίσης και το ενδεχόμενο ότι μπορεί να μεταδίδεται μέσω του αέρα αφού δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποκλείουν ένα τέτοιο σενάριο.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης