Το σχέδιο των ελληνικών υγειονομικών αρχών κατά του Έμπολα θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ και πιθανότατα του υπουργού Μάκη Βορίδη.
«Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας για τον Έμπολα στην Ελλάδα αν είμαστε καλά προετοιμασμένοι» διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου. Η γγ. Δημόσιας Υγείας σημείωσε ότι το νοσοκομείο αναφοράς στο ενδεχόμενο κρούσματος είναι το Αμαλία Φλέμινγκ που συγχωνεύθηκε με το Σισμανόγλειο, και επομένως υπάρχει διαθεσιμότητα χώρων για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
«Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», δήλωσε από την πλευρά του χθες ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ερωτώμενος για την προετοιμασία της χώρας μας έναντι του Εμπολα. Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα γενικότερης ανησυχίας αυτή τη στιγμή λόγω του ιού, προσθέτοντας ότι υπάρχει εγρήγορση συνολικά στον υγειονομικό χώρο.
Μέχρι στιγμής ο Έμπολα έχει προκαλέσει τον θάνατο 4.000 ανθρώπων στη
Δυτική Αφρική, όπου σύμφωνα με τον ΠΟΥ η επιδημία δεν έχει τεθεί υπό
έλεγχο.
Περισσότεροι από 90.000 θεατές, αριθμός ρεκόρ για προσέλευση σε live συναυλία στην Ελλάδα σύμφωνα με τη διοργάνωση, απόλαυσαν από κοντά τη συναυλία των θρυλικών Metallica στην Αθήνα, που αποτέλεσε την έναρξη της ευρωπαϊκής τους περιοδείας και την οποία στήριξε ως Αποκλειστικός Χορηγός η COSMOTE TELEKOM
Στη Vistabet η διασκέδαση και οι προσφορές είναι στο πρώτο… τραπέζι της διασκέδασης. Εσύ μπαίνεις σαν άρχοντας με Επική Προσφορά χωρίς κατάθεση και 1.615 δώρα!
Το e-contract της nrg ψηφίστηκε από τους καταναλωτές ως «Προϊόν της Χρονιάς*» - Υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, ευελιξία και δημιουργικότητα τα συστατικά της επιτυχίας του.