Βραζιλία: Τον Νέβες υπό προυποθέσεις θα στηρίξει η Μαρίνα Σίλβα

Βραζιλία: Τον Νέβες υπό προυποθέσεις θα στηρίξει η Μαρίνα Σίλβα

Η στήριξή της αναμένεται ότι θα είναι καθοριστικής σημασίας δεδομένου ότι έλαβε 22 εκατομμύρια ψήφους στον πρώτο γύρο 

Βραζιλία: Τον Νέβες υπό προυποθέσεις θα στηρίξει η Μαρίνα Σίλβα
Η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα, που κατέλαβε την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Βραζιλία, θα στηρίξει τον Σοσιαλδημοκράτη Αέσιου Νέβες στον δεύτερο γύρο και όχι την απερχόμενη πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ, όμως θέτει κάποιες προϋποθέσεις, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Η εφημερίδα O Globo γράφει ότι αντί να ζητήσει ορισμένες θέσεις για αντάλλαγμα, όπως είναι η παράδοση στη βραζιλιάνικη πολιτική, η Σίλβα θα απαιτήσει από τον υποψήφιο που τελικώς θα στηρίξει να υιοθετήσει ορισμένα σημεία του προγράμματός της, όπως για παράδειγμα να δεσμευτεί υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης και να διαθέσει το 10% του ΑΕΠ για την Παιδεία.

Κλείσιμο
«Πρέπει να υπάρξει μια ένδειξη, το PSDB (το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα) θα πρέπει να δηλώσει ποια είναι η θέση του» απέναντι στις προτάσεις του προγράμματος της Σίλβα, είπε ο Ζουάου Πάουλο Καπομπιάνκο, ένας στενός συνεργάτης της πολιτικού. «Θεωρούμε ότι δεν γίνεται να έχουμε για άλλα τέσσερα χρόνια αυτήν την κυβέρνηση» του Κόμματος Εργατών (PT) της Ρουσέφ, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής πάντως η ίδια η Σίλβα δεν έχει δηλώσει επισήμως ποιον από τους δύο υποψηφίους θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου. Η στήριξή της αναμένεται ότι θα είναι καθοριστικής σημασίας δεδομένου ότι έλαβε 22 εκατομμύρια ψήφους ή το 21,32% στον πρώτο γύρο της 5ης Οκτωβρίου.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSB) που στήριξε τη Σίλβα για την προεδρία της Βραζιλίας μετά τον αιφνίδιο θάνατο του ηγέτη του, Εντουάρντο Κάμπος, σε αεροπορικό δυστύχημα τον Αύγουστο, θα συνεδριάσει αύριο στην Μπραζίλια για να λάβει μια απόφαση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης