Πρώην στρατιωτικός ο τελευταίος όμηρος των τζιχαντιστών

Πρώην στρατιωτικός ο τελευταίος όμηρος των τζιχαντιστών

O Πίτερ Κέσινγκ, ο οποίος ασπάστηκε τον ισλαμισμό, απήχθη στη Συρία τον περσινό Οκτώβριο

Πρώην στρατιωτικός ο τελευταίος όμηρος των τζιχαντιστών
Ο αμερικανός Πίτερ Κέσινγκ που εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο του αποκεφαλισμού του Άλαν Χένινγκ, είναι ο τελευταίος όμηρος στα χέρια των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τους γονείς του, τον Έντ και την Πάουλα Κέσινγκ, απήχθη στη Συρία την 1η Οκτωβρίου 2013 καθώς κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέιρ Εζούρ στα πλαίσια ανθρωπιστικής αποστολής.

«Ζητάμε από όλους σας να προσευχηθείτε για την οικογένεια του Χένινγκ, για τον γιο μας και για την απελευθέρωση όλων των αθώων ανθρώπων που κρατούνται όμηροι στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο» ανέφεραν οι γονείς του Κέσινγκ για τον οποίο είπαν ότι πλέον ονομάζεται Αμπντούλ Ραχμάν Κέσινγκ καθώς ασπάστηκε το Ισλάμ κατά τη διάρκεια της ομηρείας του.

Ο Κέσινγκ είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό από το 2004 έως το 2007 οπότε και αποστρατεύτηκε για ιατρικούς λόγους. Στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Μπάτλερ και το 2012 βρέθηκε στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό. 

Εκεί συμμετείχε εθελοντικά σε μια μικρής κλίμακας επιχείρηση σε στρατόπεδο παλαιστίνιων προσφύγων στην Βηρυτό και σε νοσοκομείο στην Τρίπολη. Λίγους μήνες αργότερα ίδρυσε την ΜΚΟ Sera και επικεντρώθηκε στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Η Sera ειδικεύτηκε στην παροχή μη-υλικής βοήθειας, στην εκπαίδευσης, δηλαδή, γιατρών και νοσηλευτών και στο συντονισμό της παράδοσης ιατρικού υλικού σε παιδιά και αμάχους σε στρατόπεδα προσφύγων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης