Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Άλαν Χένινγκ

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Άλαν Χένινγκ

Ο βρετανός όμηρος είναι το τέταρτο θύμα του Ισλαμικού Κράτους - Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται και άλλος ένας όμηρος αμερικανικής καταγωγής - O μασκοφόρος εκτελεστής απειλεί να τον εκτελέσει αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Άλαν Χένινγκ
Στον αποκεφαλισμό του τέταρτου ομήρου φαίνεται ότι προχώρησαν οι τζιχαντιστές σύμφωνα με το βίντεο που κυκλοφόρησε το βράδυ της Παρασκευής.

Τελευταίο θύμα της αγριότητας του Ισλαμικού Κράτους είναι ο βρετανός Άλαν Χένινγκ, ο 47χρονος οδηγός ταξί από την ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ που απήχθη στη Συρία πριν από περίπου εννέα μήνες και πιστεύεται ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν όμηρος στα χέρια των τζιχαντιστών μαζί με άλλα 20 Δυτικούς.

Ο Χένινγκ έπεσε στα χέρια των ομήρων του την ώρα που συμμετείχε σε ανθρωπιστική αποστολή στη Συρία μαζί με μουσουλμάνους φίλους του, τα περασμένα Χριστούγεννα.

Ο εκτελεστής του Χένινγκ συνδέει την δολοφονία του δι' αποκεφαλισμού με την απόφαση της Βρετανίας να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Κλείσιμο


«Είμαι ο Άλαν Χένινγκ. Λόγω της απόφαση του κοινοβουλίου να επιτεθεί στο Ισλαμικό Κράτος εγώ σαν Βρετανός, θα πληρώσω τώρα το τίμημα για αυτή την απόφαση» ακούγεται να λέει ο άτυχος άνδρας.

Τον λόγο παίρνει στη συνέχεια ο μασκοφόρος: «Το αίμα του Ντέιβιντ Χέινς (σ.σ. του πρώτου βρετανού ομήρου που εκτελέστηκε) είναι στα χέρια σου. Ο Άλαν Χένινγκ θα σφαγιστεί επίσης αλλά το αίμα του είναι στα χέρια του βρετανικού κοινοβούλιου».

Στο τέλος του βίντεο μάλιστα εμφανίζεται άλλος ένας όμηρος του Ισλαμικού Κράτους, ένας αμερικανός που ονοματίζεται ως Πίτερ Κέσινγκ (Peter Kassig). Παράλληλα ο μασκοφόρος άνδρας ακούγεται στο τέλος του βίντεο να λέει απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ: Ομπάμα ξεκίνησες τους εναέριους βομβαρδισμούς στη Συρία που συνεχίζουν να χτυπάνε τους ανθρώπους μας, οπότε είναι δίκαιο να χτυπήσουμε τους δικούς σου ανθρώπους».



Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει ταυτοποιηθεί αλλά όπως παρατηρεί το Associated Press κυκλοφορησε με τον ίδιο τρόπο όπως και τα προηγούμενα βίντεο με τις σκληρές εικόνες των αποκεφαλισμών.

O Άλεν Χένινγκ σε παλαιότερες φωτογραφίες του






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης