Στους 2.800 οι νεκροί από τον Έμπολα στη Δυτική Αφρική
Ο νέος απολογισμός καλύπτει την περίοδο ως και τη 18η Σεπτεμβρίου
Σε τουλάχιστον 2.793 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία Έμπολα που πλήττει τη Δυτική Αφρική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Ο νέος απολογισμός καλύπτει την περίοδο ως και τη 18η Σεπτεμβρίου, αλλά φαίνεται πως δεν περιλαμβάνει τους περίπου 70 νεκρούς που εντοπίστηκαν κατά το τελευταίο τριήμερο στη Σιέρα Λεόνε, όπου ως τα ξημερώματα της Δευτέρας βρισκόταν σε ισχύ απόλυτη απαγόρευση κυκλοφορίας.
Ο απολογισμός αφορά πέντε χώρες τις Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί από τον θανατηφόρο ιό, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα, τη Νιγηρία και τη Σενεγάλη.
Σημειώνεται ότι το σύνολο των ανθρώπινων κρουσμάτων στις εν λόγω χώρες ανέρχεται σε 5.762, γεγονός που σημαίνει πως το ποσοστό θνησιμότητας υπερβαίνει το 48%.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Η NOMOS, η πιο αξιόπιστη και πλήρης βάση νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, παρουσίασε τον NOMOS AI Partner, έναν ψηφιακό συνεργάτη που υποστηρίζει τον σύγχρονο νομικό για ταχύτερη έρευνα, βαθύτερη ανάλυση και πιο αποτελεσματική καθημερινή εργασία.