Οι μάχες μεταξύ ανταρτών και υποστηρικτών της κυβέρνησης συνεχίζονται στην Υεμένη

Οι μάχες μεταξύ ανταρτών και υποστηρικτών της κυβέρνησης συνεχίζονται στην Υεμένη

Παρά την ανακοίνωση του ΟΗΕ για συμφωνία ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές

Οι μάχες μεταξύ ανταρτών και υποστηρικτών της κυβέρνησης συνεχίζονται στην Υεμένη
Συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα σε Σιίτες αντάρτες και Σουνίτες μαχητές υποστηρικτές της κυβέρνησης της Υεμένης, βόρεια της χώρας, στην περιοχή Σαναά.

Παρά την ανακοίνωση του ΟΗΕ για συμφωνία ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές, πυρά και βομβαρδισμοί έπληξαν την Σαναά και έγιναν αισθητοί ακόμα και στην πρωτεύουσα της Υεμένης, όπως αναφέρει ανταποκριτής του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι μάχες συνεχίστηκαν όλη νύχτα, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, ενώ τα βίαια επεισόδια επικεντρώθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Αλ-Ιμάν, που θεωρείται προπύργιο των σαλαφιστών μελών του ισλαμιστικού κόμματος Αλ-Ίσλα.

Όλα αυτά, ενώ ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Τζαμάλ Μπενόμαρ, δήλωσε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε έξοδο από την κρίση, έπειτα από συνάντηση με τον αρχηγό των σιιτών ανταρτών Αμπντέλ Μάλεκ αλ-Χούτι και ενώ η πρωτεύουσα έχει βυθιστεί στο αίμα από τις διαρκείς μάχες.
Βέβαια, ο Μπενόμαρ δε διευκρίνισε αν πρόκειται για εκεχειρία, αλλά επισήμανε πως έπειτα από συνομιλίες με όλα τα πολιτικά κόμματα, εκ των οποίων και το κίνημα των ανταρτών, η συμφωνία ήταν έτοιμη να υπογραφεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης