Οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει την οικογένεια του Φόλεϊ πως θα τον εκτελέσουν

Οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει την οικογένεια του Φόλεϊ πως θα τον εκτελέσουν

Οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» - Η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα πίσω από τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου

Οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει την οικογένεια του Φόλεϊ πως θα τον εκτελέσουν
Tζιχαντιστές είχαν επικοινωνήσει με την οικογένεια του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, νωρίτερα αυτό το μήνα, και τους ανακοίνωσαν πως επρόκειτο να τον δολοφονήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Philip Balboni, διευθύνων σύμβουλο στον οργανισμό ειδήσεων του GlobalPost, στον οποίο εργαζόταν ο Τζέιμς Φόλεϊ, είπε πως οι απαγωγείς του δημοσιογράφου έστειλαν ένα e-mail στην οικογένειά του, μία εβδομάδα πριν τη δολοφονία του. 

«Είχαμε επικοινωνία με τους απαγωγείς και βρισκόμασταν σε μία διαπραγμάτευση με απώτερο σκοπό την απελευθέρωση του Τζέιμς» είπε ο Balboni στο MSNBC. «Είναι αδύνατο να πω γιατί οι απαγωγείς σταμάτησαν να επικοινωνούν μαζί μας, με την οικογένεια» πρόσθεσε.

Ο Balboni στη συνέχεια ανέφερε ότι, μετά την έναρξη των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών στο Ιράκ πρόσφατα, η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους προειδοποίησε τους γονείς του Φόλεϊ ότι θα σκοτώσουν το γιο τους. «Δεν το είχαμε κοινοποιήσει, αλλά έφτασε ένα e-mail στην οικογένεια -μετά τη βομβιστική επίθεση που άρχισαν οι ΗΠΑ- που ανέφερε ότι ο Τζέιμς θα εκτελεστεί» είπε ο ίδιος για να προσθέσει: «Ελπίζαμε και προσευχόμασταν ότι δεν θα το πράξουν και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να επικοινωνήσουμε μαζί τους ξανά. Ο Τζιμ ήταν απλά ένας αθώος δημοσιογράφος που αγαπούσε το λαό της Συρίας και μόνο ήθελε να πει την ιστορία του συριακού λαού».

Ερωτηθείς εάν πίστευε ότι οι βομβαρδισμοί συνδέονται με τη δολοφονία του Φόλει, ο Balboni, δήλωσε: «Η έναρξη των βομβαρδισμών, που καλώς αποφασίστηκαν από την κυβέρνησή μας, σφράγισε τη μοίρα του Τζιμ». Ωστόσο, τόνισε ότι η οικογένεια δεν θεωρεί υπεύθυνη για το θάνατο του γιου τους την απόφαση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να ξεκινήσουν αυτές οι επιθέσεις.
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένειά του αμέσως ειδοποίησε τον Λευκό Οίκο για την απειλή κατά της ζωής του γιου τους, αλλά η επικοινωνία με τους αποστολείς του e-mail δεν στάθηκε δυνατή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης