Σοκ: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Αμερικανό δημοσιογράφο!

Σοκ: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Αμερικανό δημοσιογράφο!

Σε ένα βίντεο υπό τον τίτλο «Μήνυμα στην Αμερική», το οποίο ανάρτησαν την Τρίτη στο Διαδίκτυο, οι εξτρεμιστές απεικονίζονται να αποκεφαλίζουν τον άτυχο άντρα

Σοκ: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Αμερικανό δημοσιογράφο!
Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε την Τρίτη η είδηση της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου, James Foley, από τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους.

Σε ένα βίντεο υπό τον τίτλο «Μήνυμα στην Αμερική», το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, οι εξτρεμιστές απεικονίζονται να αποκεφαλίζουν τον άτυχο άντρα, ενώ απειλούν να σκοτώσουν κι άλλον ένα Αμερικανό ρεπόρτερ, τον Steven Sotloff.

Κλείσιμο


Πάντως, λίγο πριν εκτελεστεί, ο Foley ακούγεται να λέει: «Καλώ τους φίλους μου, τα μέλη της οικογένειάς μου και τους αγαπημένους μου να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στους πραγματικούς μου δολοφόνους: Την κυβέρνηση των ΗΠΑ», μια δήλωση που πιθανότατα έκανε καθ' υπαγόρευση των τζιχαντιστών.



Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των ακραίων τζιχαντιστών που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του Ιράκ, προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι θα πλήξει Αμερικανούς «όπου κι αν βρίσκονται» εάν από τις επιδρομές αυτές χτυπηθούν οι μαχητές του.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση εμφανίζόταν η φωτογραφία ενός Αμερικανού ο οποίος είχε αποκεφαλιστεί την περίοδο της κατοχής του Ιράκ από τις αμερικανικές δυνάμεις. «Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα», ανέφερε στα αγγλικά η ανακοίνωση που συνόδευε τη φωτογραφία.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης