Σφάζουν, βιάζουν και βασανίζουν Κούρδους οι ισλαμιστές αντάρτες

Σφάζουν, βιάζουν και βασανίζουν Κούρδους οι ισλαμιστές αντάρτες

Οι μαρτυρίες των προσφύγων Γεζίντι και Χριστιανών που κατάφεραν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους και να γλιτώσουν από την πείνα και τη δίψα στα άγονα βουνά της περιοχής σοκάρουν την παγκόσμια κοινή γνώμη - Για γεννοκτονία μιλούν ΗΠΑ και ΕΕ

Σφάζουν, βιάζουν και βασανίζουν Κούρδους οι ισλαμιστές αντάρτες
Απίστευτες σκηνές βαρβαρότητας καταγράφονται εις βάρος της θρησκευτικής μειονότητας των Κούρδων Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ (η θρησκεία των οποίων έχει ομοιότητες με τον ζωροαστρισμό) από ισλαμιστές εξτρεμιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι σφαγιάζουν αδιακρίτως άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αρνούνται να ασπαστούν την εκδοχή του Ισλάμ των φανατικών αυτών τζιχαντιστών.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι αντάρτες έχουν καταλάβει πολλές πόλεις στο βόρειο Ιράκ, όπου ζουν Χριστιανοί και Γεζίντι, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να γλυτώσουν. Άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στις πόλεις τους από τους οποίους ζητούν να αλλαξοπιστήσουν, τονίζουν οι μάρτυρες, ενώ πολλοί Κούρδοι Γεζίντι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.

Παράλληλα Κούρδοι οι οποίοι εξοπλίστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από τη Γαλλία και οι οποίοι υποστηρίζονται από αμερικανικά αεροσκάφη προσπαθούν να απωθήσουν τους εξτρεμιστές ισλαμιστές από την ευρύτερη περιοχή της Μοσούλης.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και αρκετές χώρες της Ε.Ε κάνουν πλέον λόγο για γενοκτονία των Κούρδων Γεζίντι από τους φανατικούς αυτούς ισλαμιστές, ενώ μια μόλιςημέρα μετά το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ επισκέφτηκε το Ιράκ.

Ο Χαρίμ Καμάλ Αγκά, ένα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) στην επαρχία Ντοχούκ έκανε λόγο για 81 νεκρούς ενώ προσέθεσε ότι οι τζιχαντιστές οδήγησαν τις γυναίκες στα κέντρα κράτησης που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.
Κλείσιμο

Ο Μοσέν Ταουάλ, ένας μαχητής Γεζίντι, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι είδε ένα μεγάλο αριθμό πτωμάτων στο χωριό.

«Κατάφεραν να διεισδύσουν σε ένα τμήμα του Κόσο, όπου οι κάτοικοι βρίσκονταν υπό πολιορκία, όμως φθάσαμε πολύ αργά» υποστήριξε.

«Υπήρχαν παντού πτώματα. Καταφέραμε να απομακρύνουμε δύο ανθρώπους που ήταν ακόμα ζωντανοί, όλοι οι άλλοι είχαν σκοτωθεί» είπε.

Την ίδια ώρα, χριστιανοί και άλλες θρησκευτικές μειονότητες της περιοχής έχουν ήδη γίνει μάρτυρες της βιαιότητας των ακραίων ισλαμιστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης