Στην αντεπίθεση οι Κούρδοι του Ιράκ

Στην αντεπίθεση οι Κούρδοι του Ιράκ

«Τρομοκράτες» χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές ο Ντέιβιντ Κάμερον - Κατά της δημιουργίας ανεξάρτητου Κουρδιστάν ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Στην αντεπίθεση οι Κούρδοι του Ιράκ
Υποστηριζόμενοι από αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ επιτίθενται σε δυνάμεις των τζιχαντιστών στο φράγμα της Μοσούλης,ένα στρατηγικό σημείο τόσο για την ηλεκτροδότηση όσο και την άρδευση της περιοχής. Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις των ισλαμιστών ανταρτών με μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη βοηθώντας τους Κούρδους να ανακόψουν την προέλαση των των ισλαμιστών του λεγόμενου ισλαμικού κράτους καθώς και να σταματήσουν τις σφαγές των Κούρδων Γιεζίντι στο βόρειο Ιράκ. 


Οι ακραίοι τζιχαντιστές εκτέλεσαν περισσότερους από 100 ανθρώπους την Παρασκευή, κυρίως Κούρδους Γιεζίντι και Χριστιανούς οι οποίοι αρνήθηκαν να ασπαστούν το ισλάμ, ενώ μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.  

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές «τρομοκρατική απειλή» και τόνισε πως πρέπει να ληφθεί δράση. Αν και απέκλεισε την αποστολή ανδρών, ο κ. Κάμερον εξετάζει να εξοπλίσει τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ. Μέχρι στιγμής η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει στείλει στρατιωτικό πολεμικό υλικό στους Κούρδους είναι η Γαλλία.   

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ ο οποίος επισκέφτηκε το Ιράκ τάχθηκε κατά της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε περισσότερο το Ιράκ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης