Ιράκ: Ολάντ και Μέρκελ υπέρ της συμμετοχής της ΕΕ στην ανθρωπιστική επιχείρηση

Ιράκ: Ολάντ και Μέρκελ υπέρ της συμμετοχής της ΕΕ στην ανθρωπιστική επιχείρηση

Ανακοίνωσαν έξτρα βοήθεια 5 εκατ. ευρώ προς τους πληθυσμούς που εκδιώκονται από τις πόλεις και τα χωριά και αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες επιβίωσης στις ερήμους της χώρας

Ιράκ: Ολάντ και Μέρκελ υπέρ της συμμετοχής της ΕΕ στην ανθρωπιστική επιχείρηση
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αναφέρθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας στην κατάσταση στο Ιράκ και τόνισαν ότι θέλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει «το συντομότερο δυνατόν σε μια ανθρωπιστική επιχείρηση» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα αυτή, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Ο πρόεδρος και η καγκελάριος επιθυμούν η ΕΕ να συμμετάσχει το συντομότερο δυνατόν στην ανθρωπιστική επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να προσφερθεί βοήθεια στους άμαχους πληθυσμούς οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις ακρότητες του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η προεδρία της Γαλλίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εκταμιεύσει ένα πρόσθετο ποσό ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ για να χορηγηθεί βοήθεια στο Ιράκ, το οποίο αντιμετωπίζει μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση. Το ποσό αυτό προορίζεται για τη διανομή βοήθειας στους πληθυσμούς που έχουν εκτοπιστεί και στις κοινότητες οι οποίες θα φιλοξενήσουν τους εκτοπισμένους Ιρακινούς.

Το πρόσθετο αυτό ποσό αυξάνει τη βοήθεια που έχει ανακοινώσει πως θα διαθέσει φέτος στο Ιράκ η Κομισιόν στα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια σύνοδος των πρεσβευτών των κρατών μελών της ΕΕ με σκοπό κυρίως το συντονισμό της ευρωπαϊκής αντίδρασης και του ανθρωπιστικού έργου όσον αφορά τις κρίσεις στο Ιράκ, στην Ουκρανία και στη Λωρίδα της Γάζας.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης