Ιράκ: Μετά τις βόμβες η... ανθρωπιστική δράση

Ιράκ: Μετά τις βόμβες η... ανθρωπιστική δράση

Έπειτα από εντολή Ομπάμα συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, ενώ περίπου 28.000 γεύματα έχουν σταλεί στους εκτοπισμένους Κούρδους Γιαζιντίτες

Ιράκ: Μετά τις βόμβες η... ανθρωπιστική δράση
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, έπειτα από εντολή του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ενέκρινε την έναρξη αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή ώστε να σταματήσει η προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε.



Μετά τους πρώτους βομβαρδισμούς τα μαχητικά αεροσκάφη απελευθέρωσαν 72 πακέτα με 6.000 λίτρα νερό και 28.000 μερίδες τροφίμων στους δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Κούρδους Γιαζιντίτες, οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο στις ορεινές περιοχές της χώρας για να σωθούν από τη βία των τζιχαντιστών.

Κλείσιμο


Μάλιστα, για τον αγώνα που δίνουν τα χιλιάδες μέλη των μειονοτήτων στο Ιράκ έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος σχολίασε πως οι «αθώοι Γιαζιντίτες και Χριστιανοί δέχονται επίθεση από τους εξτρεμιστές [...] γεγονός που παραπέμπει σε γενοκτονία».
Βέβαια, παρά την αμερικανική επέμβαση και την αντίσταση των κουρδικών δυνάμεων οι αντάρτες του ΙΚΙΛ συνεχίζουν να προελαύνουν στην περιοχή.



Μάλιστα, λέγεται πως ενισχύουν τις δυνάμεις τους, ενώ έχουν στην κατοχή τους όπλα που έχουν φτάσει στα χέρια τους παράνομα από ιρακινές αλλά και συριακές στρατιωτικές βάσεις.
Όλα αυτά, ενώ ο Ομπάμα διαβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εμπλακούν σε έναν νέο πόλεμο με το Ιράκ, αν και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρύνει την επέμβαση, πάντα για το... καλό των μελών των μειονοτήτων που κινδυνεύουν από τη βιαιότητα των εξτρεμιστών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης