Ιράκ: Έθαψαν παιδιά ζωντανά και πήραν 300 γυναίκες σκλάβες οι τζιχαντιστές

Ιράκ: Έθαψαν παιδιά ζωντανά και πήραν 300 γυναίκες σκλάβες οι τζιχαντιστές

Οι εξτρεμιστές σκότωσαν 500 μέλη της μειονότητας - Για τους ισλαμιστές οι Γεζίντι είναι «λάτρεις του σατανά»

Ιράκ: Έθαψαν παιδιά ζωντανά και πήραν 300 γυναίκες σκλάβες οι τζιχαντιστές
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών, όσον αφορά στη βαρβαρότητα των δυνάμεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κατά της μειονότητας των Γεζίντι, κοντά στην πόλη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ.

Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε γνωστό ότι οι εξτρεμιστές του  ΙΚ έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 500 ανθρώπους στη διάρκεια της προέλασής τους στο βόρειο Ιράκ, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά.

Ιρακινοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν, μάλιστα, ότι ισλαμιστές έθαψαν ζωντανά πολλά από τα θύματα τους, αλλά και πως απήγαγαν περίπου 300 γυναίκες.

Κλείσιμο




Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έθεσαν την περασμένη Κυριακή υπό τον έλεγχό τους την πόλη Σίντζαρ των Γεζίντι, μειονότητας τα μέλη της οποίας μιλούν την κουρδική γλώσσα και τηρούν προϊσλαμική θρησκεία με στοιχεία από τον ζωροαστρισμό.

Για τους σουνίτες ισλαμιστές οι Γεζίντι είναι «λάτρεις του σατανά».



Τη νύχτα, δύο αεροσκάφη της βρετανικής αεροπορίας, που απογειώθηκαν από την κεντρική Αγγλία προχώρησαν τη νύχτα σε ρίψεις στο Ορος Σιντζάρ πακέτων τροφίμων και νερού, αλλά και σκηνών, φίλτρων νερού και λαμπτήρων που φορτίζονται μέσω της ηλιακής ενέργειας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων.

Η βοήθεια προορίζεται πρωτίστως για τα μέλη της μειονότητας των Γεζίντι που έχουν καταφύγει στην ορεινή περιοχή και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.



Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της επιτροπής κρίσης της βρετανικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι οι αποστολές αυτές θα συνεχισθούν σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.

Αμερικανικά αεροσκάφη προχώρησαν επίσης σήμερα σε νέες ρίψεις προμηθειών στο Ορος Σιντζάρ, ενώ στις επόμενες ώρες στην εκστρατεία θα προστεθούν και γαλλικά αεροσκάφη.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης