Παρά την αμερικανική ενίσχυση του ιρακινού στρατού στο βόρειο Ιράκ στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, οι εξτρεμιστές της οργάνωσης απειλούν με θάνατο τους Κούρδους Γιαζιντιτές που έχουν εκτοπιστεί στις ορεινές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι τζιχανιστές απειλούν με θάνατο πάνω από 300 οικογένειες της κουρδικής μειονότητας στην περιοχή Κότζα, με θάνατο αν δεν αποφασίσουν να αλλαξοπιστήσουν και να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ.
Όλα αυτά, ενώ δεκάδες χιλιάδες μέλη κοινοτήτων ζουν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στο βουνό Σιντζάρ όπου έχουν καταφύγει για να ξεφύγουν από τις φονικές επιθέσεις του ΙΚΙΛ.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.