Γάζα: Άμαχοι, γυναίκες και παιδιά το 80% των θυμάτων

Γάζα: Άμαχοι, γυναίκες και παιδιά το 80% των θυμάτων

Στους 342 οι νεκροί Παλαιστίνιοι τη 12η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης - 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο - Συνολικά 50.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους

Γάζα: Άμαχοι, γυναίκες και παιδιά το 80% των θυμάτων
Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιχειρήσεις του και τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει ώρα με την ώρα.

Άμαχοι πολίτες και μικρά παιδιά είναι τα αθώα θύματα αυτής της σύγκρουσης που τις τελευταίες 12 ημέρες έχει στοιχίσει τη ζωή σε 342 ανθρώπους στη Γάζα.

Μόνο το Σάββατο έχασαν τη ζωή τους 46 άνθρωποι, ενώ στους νεκρούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον 77 παιδιά και πάνω από 2390 έχουν τραυματιστεί από την 8η Ιουλίου, όταν ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση «Προστατευμένη Παρυφή».

Κλείσιμο






Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι μετρά δύο απώλειες.

Ειδικότερα, δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το πρωί του Σαββάτου από έναν Παλαιστίνιο μαχητή που είχε διεισδύσει στο Ισραήλ μέσω σήραγγας από τη Γάζα.





Μεταξύ των τελευταίων θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, πάντως, περιλαμβάνονται δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 31 ετών, που σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή κοντά στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ, ενώ δύο μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν την ζωή τους στη Ζεϊτούν, μια συνοικία κοντά στην πόλη της Γάζας.







Στα βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα, πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, περιλαμβανομένων δύο  κοριτσιών ηλικίας 2 και 6 ετών, σκοτώθηκαν σε ένα βομβαρδισμό, ενώ άλλος ένας άνθρωπος, ο έκτος κατά σειρά, σκοτώθηκε σε μια άλλη επιδρομή, σύμφωνα με τον Κούντρα.

Στις βόρειες περιοχές, επίσης, τέσσερις άνδρες σκοτώθηκαν στη Μπέιτ Λαχίγια και ένας πέμπτος σε μία αεροπορική επιδρομή εναντίον της κατοικίας του στη Τζαμπαλίγια, ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χαν Γιούνες και τρεις στα κεντρικά της Λωρίδας της Γάζας. Νωρίτερα, 8 άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός παιδιού 6 ετών, σκοτώθηκαν βόρεια της πόλη της Γάζας, στο Μπέιτ Χανούν, το Μπέιτ Λαχίγια, το Ντέιρ αλ Μπάλαχ και το Χαν Γιούνες.



Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, συνολικά 50.000 άνθρωποι στην Γάζα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους τις τελευταίες εβδομάδες, αναζητώντας καταφύγιο στους 34 καταυλισμούς του ΟΗΕ στην περιοχή.



Μάλιστα, η εμπόλεμη κατάσταση έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση των τιμών των τροφίμων καθώς οι αγρότες δεν μπορούν να μεταφέρουν φρέσκα προϊόντα, σύμφωνα με την διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα, ενώ το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ελπίζει να ξεκινήσει τη διανομή τροφίμων σε 85.000 ανθρώπους μέσα στις επόμενες μέρες.



Ισραηλινοί βομβαρδίζουν τούνελ

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, η Χαμάς δημοσίευσε ένα νέο βίντεο για να δείξει ότι ελέγχει τις σήραγγες, κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι έχουν καταστρέψει τουλάχιστον δέκα σήραγγες την τελευταία εβδομάδα, ενώ επικεντρώνουν τις επιχειρήσεις τους στα βορειοανατολικά της Γάζας.







Μάλιστα, το Associated Press «ανέβασε» στο Διαδίκτυο βίντεο στο οποίο καταγράφεται ισραηλινός βομβαρδισμός σε τούνελ που χρησιμοποιούσε η Χαμάς.

Πάντως, μέχρι στιγμής, σε διπλωματικό επίπεδο, δεν έχει υπάρξει κάποια πρόοδος για την επίτευξη εκεχειρίας, παρά τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα της Αιγύπτου. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν αναμένεται στην περιοχή για να βοηθήσει σε συνεργασία με διεθνείς και περιφερειακούς παράγοντες στον τερματισμό της βίας και στην εξεύρεση μιας λύσης.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης