Εκατόμβη νεκρών η Γάζα - 339 τα θύματα

Εκατόμβη νεκρών η Γάζα - 339 τα θύματα

Άμαχοι το 80% των θυμάτων - Πάνω από 2.000 οι τραυματίες - Στους 40.000 οι εκτοπισμένοι - Στην περιοχή αναμένεται σήμερα  ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν

Εκατόμβη νεκρών η Γάζα - 339 τα θύματα
Κλιμακώνει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα το Ισραήλ καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινού στρατού και μαχητών της Χαμάς συνεχίστηκαν και το Σάββατο, με τους τελευταίους να «απαντούν» με αντιαρματικούς πυραύλους και νάρκες και με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται δραματικά.

Είκοσι Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν το πρωί του Σαββάτου σε επιδρομές του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες. Ο αιματηρός απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων αυξάνεται έτσι σε 339, μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 2.300.

Από ισραηλινής πλευράς, ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένας στρατιώτης τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά.

Κλείσιμο
Παράλληλα, πέντε σοροί βρέθηκαν στα ερείπια σπιτιού που βομβαρδίστηκε τη χθεσινή νύχτα, ανατολικά της Χαν Γιουνίς, στο νότο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων Ασράφ αλ-Κούντρα.


Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε ισραηλινό έδαφος και έκανε λόγο για σφοδρές μάχες με τον στρατό στην ισραηλινή πλευρά της μεθορίου, απέναντι από τον προσφυγικό καταυλισμό του Μαγάτζι.

Εν τω μεταξύ η Χαμάς δημοσίευσε ένα νέο βίντεο για να δείξει ότι ελέγχει τις σήραγγες, κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας, οι Ισραηλινοί ωστόσο ισχυρίζονται ότι έχουν καταστρέψει τουλάχιστον δέκα σήραγγες την τελευταία εβδομάδα, ενώ επικεντρώνουν τις επιχειρήσεις τους στα βορειοανατολικά της Γάζας. «Είμαστε σε φάση κλιμάκωσης της χερσαίας επιχείρησης, θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές αλλά η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν πληγεί σημαντικά», δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου Μπένι Γκαντζ.



Στη Λωρίδα της Γάζας, ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων διπλασιάστηκε μέσα σε μόλις 24 ώρες, φθάνοντας τους 40.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Σε όλη τη Λωρίδα της Γάζα υπάρχουν μαζικές διακοπές ρεύματος και όπως έγινε γνωστό το 70% των περιοχών είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ταυτόχρονα τα αποθέματα νερού μειώνονται δραματικά ενώ οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων που υπάρχουν στη Γάζα έχουν υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και απειλούν τη δημόσια υγεία.

Η εμπόλεμη κατάσταση έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση των τιμών των τροφίμων, ενώ σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και στα φάρμακα.

Σήμερα μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ενώ το Ισραήλ με ταξιδιωτική οδηγία καλεί τους πολίτες του να αποφεύγουν την Τουρκία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης