Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε «σοκαρισμένος από τις ασεβείς ενέργειες» που σημειώθηκαν στον τόπο της τραγωδίας» και συμπλήρωσε ότι στο σημείο αναμένεται να φτάσουν και Ολλανδοί ειδικοί.
Την ίδια στιγμή, επισήμανε ότι είχε μία «πολύ έντονη» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, από τον οποίο ζήτησε να επιτρέψει την πρόσβαση στο σημείο ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των σορών στο νεκροτομείο.
«Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να χρησιμοποιήσει την επιρροή του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρούτε, αναφερόμενος στον Πούτιν.
«Η Ολλανδία και ολόκληρος ο κόσμος βλέπει τι κάνει και τι πρέπει να γίνει», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, ενώ επισήμανε ότι οι «απαίσιοι» αυτονομιστές πείραζαν τις αποσκευές και άλλα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.
Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε ότι «τα μάτια ολόκληρου του κόσμου είναι στραμμένα στη Ρωσία», ώστε να υπάρχει η διαβεβαίωση ότι θα σταλούν οι σοροί των επιβαινόντων στις χώρες καταγωγής τους.
Οι ιδιωτικές Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) προσφέρουν όλα τα εφόδια στους νέους που θέλουν να μπουν άμεσα στην αγορά εργασίας και να εξελιχθούν επαγγελματικά.
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία