Νετανιάχου: Δε θέλουμε να σκοτώσουμε αμάχους, αλλά…

Νετανιάχου: Δε θέλουμε να σκοτώσουμε αμάχους, αλλά…

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προειδοποιεί με κλιμάκωση της χερσαίας επιχείρησης – Καταγγελίες Παλαιστινίων για χρήση «περίεργου τοξικού αερίου» από τον ισραηλινό στρατό

Νετανιάχου: Δε θέλουμε να σκοτώσουμε αμάχους, αλλά…

Η νύχτα έγινε ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας από τους χθεσινούς συνεχείς βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων, ενώ έπειτα από εντολή του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στην περιοχή, με στόχο όπως δήλωσε η ισραηλινή κυβέρνηση την καταστροφή «τρομοκρατικών τούνελ» που οδηγούν στο Ισραήλ.

Λίγες ώρες μετά τις πρώτες συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και Παλαιστίνιους μαχητές, ο Νετανιάχου επανέρχεται με δηλώσεις όπου αφού προειδοποιεί ότι η χώρα του ετοιμάζεται για «κλιμάκωση της επιχείρησης», υποστηρίζει ότι στόχος των δυνάμεων δεν είναι να χαθούν άμαχοι, αλλά «η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση που κρύβεται πίσω από ανθρώπινες ασπίδες».

Ισχυρίστηκε, δε, πως η καταστροφή των τούνελ μπορεί να επιτευχθεί από ξηράς και όχι μόνο από αέρος, όλα αυτά ενώ η χθεσινή νύχτα έπνιξε στο αίμα την περιοχή, αφού 24 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 200 τραυματίστηκαν. Στο σύνολό τους, οι νεκροί Παλαιστίνιοι φτάνουν τους 265 μέσα σε 11 ημέρες από τότε που ξέσπασαν εχθροπραξίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή και δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ οι Ισραηλινοί έχουν ήδη προχωρήσει επτά χιλιόμετρα στην περιοχή.

Στο μεταξύ, υπάρχουν καταγγελίες του υπουργείου Υγείας της Λωρίδας της Γάζας για χρήση «άγνωστου τοξικού αερίου» που εκτόξευσε ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης.



Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο γιατρός Ασράφ αλ-Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε: «Δεκάδες Παλαιστινίων, εκ των οποίων και παιδιά, έφτασαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα ασφυξίας, αφού εισέπνευσαν ένα λευκό δηλητηριώδες αέριο που εκτόξευσε ο ισραηλινός στρατός στη Βόρειο Γάζα και στην περιοχή Σαουκάχ, κοντά στην Ράφα».



Ο ειδικός συμβούλευσε τους Παλαιστινίους να μην πανικοβάλλονται και να προστατεύονται χρησιμοποιώντας νάιλον για να καλύψουν τις πόρτες και τα παράθυρα, ώστε να αποτρέψουν το αέριο να εισχωρήσει στις κατοικίες τους.

Την ίδια στιγμή η Παλαιστίνη έχει εκτοξεύσει πάνω από 1.500 ρουκέτες στο Ισραήλ από την πρώτη ημέρα των συγκρούσεων, ενώ ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Φαουζί Μπαρχούμ χαρακτήρισε την απόφαση του Ισραήλ για χερσαία επιχείρηση «ανόητη», προειδοποιώντας για σοβαρές συνέπειες.




Στο μεταξύ, στο 70% της Λωρίδας της Γάζας έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας ηλεκτροδότησης δήλωσε πως ζήτησε από τον Ερυθρό Σταυρό να συνεργαστεί με τις ομάδες της Παλαιστίνης ώστε να επισκευαστούν τα δίκτυα.





«Ζητήσαμε επίσης από τις ισραηλινές υπηρεσίες ηλεκτρισμού να επισκευάσουν γραμμές στη δική τους πλευρά αλλά απάντησαν ότι αυτό ήταν πολύ επικίνδυνο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης