Malaysia Airlines: Τα τραγικά θύματα της μοιραίας πτήσης

Malaysia Airlines: Τα τραγικά θύματα της μοιραίας πτήσης

Οι πρώτες εικόνες των επιβατών που έχασαν τη ζωή τους στο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από πάνω από την Ουκρανία - Μεταξύ αυτών και ένας παππούς με τα τρία του εγγόνια 

Malaysia Airlines: Τα τραγικά θύματα της μοιραίας πτήσης
Ένας Βρετανός αξιωματούχος στον Τύπο, ο οποίος εργάστηκε για τον ΟΗΕ, ένας γιατρός πρωτοπόρος στις έρευνες για το AIDS, μια καλόγρια της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας από την Αυστραλία  και 80 παιδιά ήταν μεταξύ των 298 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους όταν το επιβατικό αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών κατερρίφθη πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας λίγο πριν εισέλθει στον εναέριο χώρο της Ρωσίας. Μεταξύ των θυμάτων είναι εννέα Βρετανοί, 173 Ολλανδοί και 27 Αυστραλοί. Και οι 298 επιβαίνοντες πιστεύεται ότι είναι νεκροί.


Κλείσιμο

Το  Boeing 777 ταξίδευε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, όταν χτυπήθηκε από έναν εξελιγμένο πύραυλο εδάφους-αέρος κοντά στο Ντόνετσκ που το έχουν καταλάβει φιλορώσοι αυτονομιστές. Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για την τραγωδία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.



Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένας παππούς που ταξίδευε με τα τρία του εγγόνια ηλικίας μεταξύ οκτώ και 12 ετών. Ο Νικ Νόρις από το Περθ της Αυστραλίας πετούσε με τα εγγόνια του Μο, 12 ετών, Εύη, 10 ετών, και Ότις Μάσλιν, οκτώ ετών. Όλη η οικογένεια ήταν σε διακοπές και οι γονείς των παιδιών είχαν παραμείνει στο Άμστερνταμ για λίγες επιπλέον ημέρες, αλλά ο κ. Νόρις πήρε τα εγγόνια του με την πτήση MH17 με προορισμό την Αυστραλία ώστε να μη χάσουν χρόνο για το σχολείο τους, όπως μετέδωσαν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Αυστραλίας.






Ο Γκλεν Τόμας, ένας 49χρονος εργαζόμενος του ΟΗΕ από την Μπλάκπουλ, ήταν επίσης στο μοιραίο αεροσκάφος. Ο κ. Τόμας ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενός οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, και είχε εργαστεί στο παρελθόν ως δημοσιογράφος για το BBC. 



Οι μαλαισιανές αερογραμμές έχουν επιβεβαιώσει ότι 173 Ολλανδοί, 44 Μαλαισιανοί (συμπεριλαμβανομένων των 15 μελών του πληρώματος και δύο βρεφών), 12 Ινδονήσιοι, εννέα Βρετανοί, τέσσερις Γερμανοί, τρεις Φιλιππινέζοι και ένας Καναδός πολίτης ήταν επίσης στο αεροπλάνο.



Δύο οπαδοί της Νιουκάστλ φαίνεται να ήταν επίσης μεταξύ των Βρετανών που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Ιστοσελίδα για την ποδοσφαιρική ομάδα αναφέρει ότι δύο άνθρωποι επέβαιναν στο μοιραίο Boeing στο δρόμο τους για τη Νέα Ζηλανδία, όπου θα παίξει η ομάδα.

Ένας από τους δύο οπαδούς πιστεύεται ότι ήταν ο Τζον Αλντερ, ο οποίος ήταν 60 ετών. Ο πιστός υποστηρικτής ήταν γνωστός στους άλλους οπαδούς ως «ο εργολάβος», εξαιτίας της παράδοσης να φορά κοστούμι σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύεται ότι είχε χάσει μόνο έναν αγώνα από το 1973, από τότε που άρχισε να παρακολουθεί και να ακολουθεί την ομάδα σε όλο τον κόσμο για τα παιχνίδια της.





Ο 60χρονος Τζον ταξίδευε μαζί με έναν 28χρονο οπαδό, που πιστεύεται ότι είναι ο Λάιαμ Σουίνεϊ από το Νιουκάστλ. Ένας κτηματομεσίτης, από την Βικτόρια της Αυστραλίας και η σύζυγός του, ένας σύμβουλος επιχειρήσεων από το Περθ, ένας φοιτητής από τη Μελβούρνη και μία καλόγρια από το Σίδνεϊ  είναι, τέλος, μεταξύ των θυμάτων του Boeing 777 που καταρρίφθηκε στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.





Έπειτα από την νέα τραγωδία με τις μαλαισιανές αερογραμμές, η αεροπορική εταιρεία είπε ότι όλες οι ευρωπαϊκές πτήσεις που εκτελούνται από την Malaysia Airlines θα πετούν τώρα από εναλλακτικές διαδρομές, αποφεύγοντας τη συνηθισμένη διαδρομή πάνω από την Ουκρανία.














 
 
   












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης