Σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο: Μόλις ρίξαμε ένα αεροπλάνο

Σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο: Μόλις ρίξαμε ένα αεροπλάνο

Το έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας - Αφορά σε συνομιλιές αξιωματούχων φιλορώσων αυτονομιστών  - Μιλούν για μεταγωγικό Antonov-26 και στη συνέχεια δείχνουν έκπληκτοι όταν ανακαλύπτουν πως πρόκειται για επιβάτικο

Σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο: Μόλις ρίξαμε ένα αεροπλάνο
Τι συνέβη τελικά με το μοιραίο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών; Σε ηχητικό ντοκουμέντο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί, ακούγονται οι συνομιλίες μεταξύ στρατιωτικών διοικητών των δυνάμεων των φιλορώσων αυτονομιστών, αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους.

Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στην πρώτη συνομιλία ο Ιγκορ Μπέζλερ φέρεται να λέει στον Γκεράνιν: «Μόλις καταρρίψαμε ένα αεροπλάνο».

Σε άλλη συνομιλία, ο «Γκρεκ» και ένας «ταγματάρχης» μιλούν για την κατάρριψη του αεροπλάνου, με τον τελευταίο να δηλώνει με βεβαιότητα ότι πρόκειται για πολιτικό, και όχι για στρατιωτικό, αεροσκάφος. 

Κλείσιμο


Στα συντρίμμια δεν έχουν βρεθεί όπλα, αλλά μόνο μη στρατιωτικά αντικείμενα, ενώ το μοναδικό επίσημο έγγραφο είναι «η ταυτότητα ενός φοιτητή από την Ινδονησία...», σχολιάζει ο «ταγματάρχης».

Στη συνέχεια, ένας αυτονομιστής φέρεται να μιλά με τον διοικητή των Κοζάκων Μίκολα Κοζίτσιν τονίζοντας ότι «τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν πολιτικό αεροσκάφος».

«Έπεσε έξω από το Χράμποβο. Υπάρχουν πολλά πτώματα γυναικών και παιδιών... στην τηλεόραση λένε ότι ήταν ένα ουκρανικό, μεταγωγικό Antonov-26, αλλά η ταμπέλα λέει Malaysia Airlines. Τι γύρευε πάνω από την Ουκρανία;» , ακούγεται να λέει ο αυτονομιστής με τον Κοζίτσιν να απαντά: «Μετέφερε κατασκόπους. Γιατί στο διάολο πετάνε, εδώ γίνεται πόλεμος».







Στο μεταξύ, την διεξαγωγή διεθνούς έρευνας ζητούν αρχηγοί κρατών προκειμένου να λυθεί ο «γρίφος» για ποιος τελικά κατέρριψε το μαλαισιανό αεροσκάφος στην ανατολική Ουκρανία με τις αμερικανικές δυνάμεις αντικατασκοπείας να «δείχνουν» τους ρωσόφωνους αυτονομιστές ενώ μαίνεται ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με τις δύο χώρες να παίζουν πινγκ πονγκ ευθυνών και τον πρόεδρο της Ρωσίας να δεσμεύεται ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
    
Την ώρα που η διεθνής κοινότητα θρηνεί τους 298 επιβαίνοντες του μοιραίου Boeing, η κυβέρνηση της Μόσχας εμφανίζεται υπόλογη καθώς μετά τις ΗΠΑ και ο Αυστραλός πρωθυπουργός,Τόνι Αμποτ, ζητά εξηγήσεις από τη Μόσχα για την κατάρριψη του αεροσκάφους. Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως για το θέμα την ώρα που, σύμφωνα με το Reuters, Ουάσινγκτον, Μόσχα και Κίεβο συγκλίνουν στην άποψη ότι ένας πύραυλος εδάφους-αέρος άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να καταρριφθεί το αεροσκάφος. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα ισχυρίζεται ότι έχει στην διάθεσή της στοιχεία που πιστοποιούν ότι τα πυρά ρωσόφωνων αυτονομιστών κατέρριψαν το αεροσκάφος. Ο πυραυλος αυτός ήταν σοβιετικού τύπου και όπως ισχυρίζονται οι Αμερικανοί ήταν «δωράκι» της Μόσχας. 











Στο πλαίσιο της προπαγάνδας, τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι, ένα 24ωρο πριν την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους,η κυβέρνηση του Κιέβου είχε αναπτύξει αντιπυραυλικό σύστημα στην περιοχή του Ντονέτσκ,όπου καταρρίφθηκε το αεροσκάφος, γεγονός που σημαίνει ότι το σύστημα ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και κατά συνέπεια ήταν αυτό που άνοιξε πυρ οδηγώντας στο θάνατο και τους 298 επιβαίνοντας.     

Με τη Μόσχα και το Κίεβο να παίζουν πινγκ πονγκ ευθυνών και κλιμάκια εμπειρογνωμόνων από την Μαλαισία και τον ΟΗΕ να μεταβαίνουν στην περιοχή όπου συνετρίβη του αεροσκάφος, η διεθνής κοινότητα θρηνεί τα θύματα του μοιραίου Μπόινγκ. Από την πλευρά τους, οι φιλορώσοι αυτονομιστές διεμήνυσαν στον ΟΑΣΕ ότι θα δώσουν πρόσβαση στο, υπό τον έλεγχό τους, σημείο της συντριβής για την έρευνα, ενώ οι ΗΠΑ κάλεσαν το Κίεβο σε κατάπαυση του πυρός για την αποστολή ειδικών κλιμακίων προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση. Από την πλευρά του,ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεσμεύτηκε ότι θα χυθεί άπλετο φως στα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας.













Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για την διεξαγωγή αντικειμενικής και σε βάθος έρευνας που θα οδηγήσει στα πραγματικά αίτια της κατάρριψης του αεροσκάφους. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 298 πολίτες και πλήρωμα εκ των οποίων, 154 ήταν Ολλανδοί, 45 Μαλαισιανοί,28 Αυστραλοί,12 Ινδονήσιοι, εννέα Βρετανοί ,τέσσερις Βέλγοι, τρεις Φιλιπινεζοι και ένας Καναδός.   

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης