Ένας ουρανός... χωρίς αεροπλάνα πάνω από Ουκρανία και Συρία

Ένας ουρανός... χωρίς αεροπλάνα πάνω από Ουκρανία και Συρία

Αδειάζουν οι αεροδιάδρομοι πάνω από τις χώρες που ηχούν σειρήνες πολέμου

Ένας ουρανός... χωρίς αεροπλάνα πάνω από Ουκρανία και Συρία
Λίγες ώρες μετά την ανείπωτη τραγωδία με το Boeing της Malaysian Airlines της πτήσης MH17 στον ουρανό της Ουκρανίας δεν πετά ούτε ένα αεροπλάνο! Όπως θα παρατηρήσετε και στις φωτογραφίες από το flightradar24.com, εκεί όπου παρακολουθούνται όλες οι πτήσεις των αεροσκαφών σε real time, ο εναέριος χώρος πάνω από το πέρασμα - σταυροδρόμι που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία έχει αποκλειστεί από τις αεροδιαδρομές των αεροσκαφών... για ευνόητους λόγους. 



Ο οργανισμός διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη συμβούλευσε τους πιλότους σε ολόκληρο τον κόσμο να αποφεύγουν την περιοχή κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας εκεί όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της Βρετανίας.

Ο συναγερμός πολέμου που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό στην Ουκρανία αλλάζει - αναδιαμορφώνει το χάρτη των αεροπορικών διαδρομών και είναι πράγματι εντυπωσιακό να παρατηρήσει κανείς στις φωτογραφίες τον «συνωστισμό» των αεροσκαφών που οδηγούνται σημειωτόν στον προορισμό τους, αλλά από άλλη κατεύθυνση. 
Κλείσιμο

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς οι ίδιες εικόνες - συνθήκες καταγράφονται και επάνω από τον ουρανό της Συρίας, εκεί όπου ηχούν νέες σειρήνες πολέμου. Τα αεροσκάφη που έχουν προορισμό τους περιοχές της Ευρώπης αλλάζουν ρότα προκειμένου να αποφύγουν την εμπόλεμη κατάσταση επάνω από τη Συρία. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης