Σε πεντάωρη εκεχειρία συμφώνησαν Ισραήλ - Χαμάς

Σε πεντάωρη εκεχειρία συμφώνησαν Ισραήλ - Χαμάς

Δύο ώρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας, τρεις ρουκέτες από τη Γάζα έπεσαν στο έδαφος του νότιου Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί

Σε πεντάωρη εκεχειρία συμφώνησαν Ισραήλ - Χαμάς
Κατάπαυση του πυρός, διάρκειας πέντε ωρών -από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας)- συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, η κατάπαυση του πυρός ανακοινώνεται την ώρα που ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, βρίσκεται στο Κάιρο για συνομιλίες με την αιγυπτιακή ηγεσία κι ένα 24ωρο μετά το θάνατο τεσσάρων παιδιών στη Γάζα που έπαιζαν ανέμελα ποδόσφαιρο σε παραλία.

Όπως μεταδίδει το BBC, Ισραήλ και Χαμάς ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών για κατάπαυση του πυρός.

Κλείσιμο
Πάντως, δύο ώρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας, τρεις ρουκέτες από τη Γάζα έπεσαν στο έδαφος του νότιου Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, σύμφωνα με το CNN.

Η ισραηλινή κυβέρνηση επιβεβαίωσε την πεντάωρη κατάπαυση του πυρός αλλά και τη διεξαγωγή έρευνας για το θάνατο των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα καθώς στόχος των ισραηλινών πυρών, όπως επεσήμαναν οι αρχές, ήταν τα κρησφύγεται των ηγετών της Χαμάς.

Ωστόσο, πριν την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός, ρουκέτες από την πλευρά της Χαμάς εκτοξεύονταν σε ισραηλινές περιοχές και αεροπορικοί βομβαρδισμοί ισοπέδωναν σπίτια ηγετών της παλαιστινιακής οργάνωσης. Σχεδόν αμέσως πριν αρχίσουν να μετρούν οι πέντε ώρες «ηρεμίας», το Ισραήλ ανέφερε πως απέτρεψε απόπειρα μαχητών της Χαμάς να περάσουν από τούνελ στην ισραηλινή πλευρά.

Κι ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις και οι ομάδες της Χαμάς κάνουν ένα... διάλειμμα από τις εχθροπραξίες, ύστερα από εννέα ημέρες σύγκρουσης, αξιωματούχοι στη Γάζα αναφέρουν ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 220, ανάμεσά τους κι ένας 38χρονος Ισραηλινός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης