Γάζα: Διπλωματικός «πυρετός» εν μέσω αιματοχυσίας

Γάζα: Διπλωματικός «πυρετός» εν μέσω αιματοχυσίας

Το αίμα αμάχων συνεχίζει να «ποτίζει» τους δρόμους της Γάζας - Μπαράζ διαβουλεύσεων στην Αίγυπτο για την κατάπαυση του πυρός - «Ναι» σε εξάωρη εκεχειρία είπε το Ισραήλ, δίχως να διευκρινίζει πότε θα τεθεί σε ισχύ

Γάζα: Διπλωματικός «πυρετός» εν μέσω αιματοχυσίας
Δίχως «χειροπιαστές» ελπίδες για άμεση εκτόνωση της κρίσης συνεχίζεται η διπλωματική προσπάθεια διευθέτησης της διένεξης Ισραηλινών - Παλαιστινίων, την ώρα που το αίμα αμάχων και αθώων παιδιών συνεχίζει να «ποτίζει» τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι νεκροί από το «σφυροκόπημα» του ισραηλινού στρατού ξεπερνούν πλέον τους 220, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλά μικρά παιδιά.



Συνολικά 23 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν μόνο χθες, ένατη ημέρα της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ανεβάζοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκπρόσωπος των παλαιστινιακών αρχών έκανε γνωστό ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.570.
Κλείσιμο



Μάλιστα, χθες το απόγευμα, τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σε παραλία της Γάζας, από βλήμα που έριξε ένα ισραηλινό κανονιοφόρο πλοίο.

Αργά χθες τη νύχτα έγινε γνωστό μέσω του Reuters ότι το Ισραήλ συμφώνησε να αναστείλει για έξι ώρες τις επιθέσεις του εναντίον της Λωρίδας της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους. Ο ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος που γνωστοποίησε την απόφαση αυτή στο πρακτορείο σημείωσε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πότε θα κηρυχθεί η εκεχειρία.



Την ίδια ώρα, στην Αίγυπτο βρίσκεται ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος συναντήθηκε με τον αξιωματούχο της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μάρζουκ, στο Κάιρο και συζήτησαν την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για τον τερματισμό της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Οι συζητήσεις αυτές είναι το πρώτο «σημάδι» ότι οι προσπάθειες να επιτευχθεί μια εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται, παρά την απόρριψη, τη Δευτέρα, από τη Χαμάς, της πρότασης της Αιγύπτου.



Εν τω μεταξύ, αναταραχή φαίνεται πως επικρατεί στο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, καθώς πολλά μέλη του αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου την κρίση στη Γάζα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, οι «φωνές» αυτές από το περιβάλλον του Ισραηλινού πρωθυπουργού είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Ντάνι Ντάνον, ο οποίος είναι και μέλος του κόμματος του Νετανιάχου.



Ο Ντάνον ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ ότι η Χαμάς ταπείνωσε το Ισραήλ, όταν έθεσε τους όρους για ειρήνη, μετά την απόφαση του Νετανιάχου να αποδεχθεί την πρόταση της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός.

Η οργάνωση αρνήθηκε ότι ρωτήθηκε για τις προϋποθέσεις της εκεχειρίας και δεν αποδέχθηκε τη συμφωνία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης