Στη Νιγηρία για τα «κορίτσια της Μπόκο Χαράμ» στα γενέθλιά της η Μαλάλα

Στη Νιγηρία για τα «κορίτσια της Μπόκο Χαράμ» στα γενέθλιά της η Μαλάλα

Να θυμίσει στον κόσμο πως τα κορίτσια εξακολουθούν να αγνοούνται θέλει η Πακιστανή που έγινε σύμβολο του αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση

Στη Νιγηρία για τα «κορίτσια της Μπόκο Χαράμ» στα γενέθλιά της η Μαλάλα
Η Μαλάλα, η μικρή Πακιστανή που συγκλόνισε με την ιστορία της όλο τον κόσμο, συνεχίζει τον αγώνα της για τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους. 

Αυτή τη φορά η Μαλάλα πήγε στη Νιγηρία, τη χώρα που ταλανίζεται από τις συνεχείς πολύνεκρες επιθέσεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Η οργάνωση τον Απρίλιο απήγαγε περίπου 200 κορίτσια από το σχολείο τους, με τη λογική πως είναι ενάντια στην «δυτικού τύπου» μόρφωση. Έως σήμερα αγνοείται η τύχη των περισσοτέρων κοριτσιών, καθώς λίγα μόνο κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από τους απαγωγείς τους, που απειλούν πως θα τα πουλήσουν σε σκλαβοπάζαρα. 



Κλείσιμο
Η Μαλάλα όταν ήταν ακόμα στο Πακιστάν, δέχτηκε επίθεση από τους Ταλιμπάν, καθώς μέσω του blog της, όντας ακόμα μικρό κορίτσι, προωθούσε τα δικαιώματα των γυναικών στη μόρφωση. Ακόμα και μετά τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, η μικρή Πακιστανή δεν το έβαλε κάτω και συνεχίζει τον αγώνα της με όλες της τις δυνάμεις. 

Σήμερα γίνεται 17 ετών και σε μια κίνηση συμβολισμού ταξιδεύει στη Νιγηρία για να θυμίσει στον κόσμο πως η τύχη δεκάδων κοριτσιών που το «έγκλημά» τους ήταν πως αναζητούσαν μόρφωση, εξακολουθούν να αγνοούνται. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης