Νιγηρία: Και η Μαλάλα στον αγώνα για τα κορίτσια που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Και η Μαλάλα στον αγώνα για τα κορίτσια που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ

Κρατώντας μια πινακίδα με το μήνυμα #BringBackOurGirls, η μικρή Πακιστανή που έγινε σύμβολο του αγώνα κατά των μεθόδων των Ταλιμπάν συμβάλει στην παγκόσμια εκστρατείες για τα σχεδόν 300 κορίτσια που κρατούν οι αντάρτες

Νιγηρία: Και η Μαλάλα στον αγώνα για τα κορίτσια που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ
Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει πλέον η κινητοποίηση για το δράμα που περνούν σχεδόν 300 κορίτσια στη Νιγηρία που κρατούνται από τους ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. 

Η μικρή Μαλάλα από το Πακιστάν, που έγινε σύμβολο του αγώνα κατά των Ταλιμπάν, φωτογραφήθηκε κρατώντας μια πινακίδα που γράφει #BringBackOurGirls, δηλαδή «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας». Συμμετέχει έτσι και αυτή στην καμπάνια ευαισθητοποίησης για την τραγωδία που ζουν τα κορίτσια στην Αφρικανική χώρα, που απήχθησαν από τους αντάρτες ενώ βρίσκονταν στο σχολείο τους.

 

Κλείσιμο
Η Μπόκο Χαράμ αντιτίθεται στην δυτική εκπαίδευση που λαμβάνουν τα κορίτσια, θεωρώντας πως σύμφωνα με το Ισλάμ, θα πρέπει μόνο να παντρεύονται και όχι να μορφώνονται. Σε βίντεο μάλιστα που έστειλε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο ηγέτης της οργάνωσης απειλεί: «Εγώ απήγαγα τα κορίτσια σας, θα τα πουλήσω στο παζάρι» και σε άλλο σημείο λέει «θα παντρευτώ ένα κορίτσι 12 ετών κι ένα άλλο 9», προκαλώντας σοκ σε όλο τον κόσμο.



Εν τω μεταξύ, σήμερα, περίπου τρεις εβδομάδες μετά τη μαζική απαγωγή 200 κοριτσιών από το σχολείο τους και ενώ ανακοινώθηκε η απαγωγή ακόμα έντεκα παιδιών, η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε πως θα ανταμείψει με 300.000 δολάρια όποιον βοηθήσει στην εξιχνίαση της απαγωγής και την απελευθέρωση των κοριτσιών. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης