Λετίθια Ορτίθ: Η «σταχτοπούτα» που έγινε βασίλισσα της Ισπανίας

Λετίθια Ορτίθ: Η «σταχτοπούτα» που έγινε βασίλισσα της Ισπανίας

Πώς η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης έγινε βασίλισσα της χώρας  - Η πρώτη γνωριμία με τον Φελίπε, ο κεραυνοβόλος έρωτας, ο γάμος και τα δύο παιδιά - Οι Ισπανοί την αγάπησαν και την αποδέχτηκαν όταν την είδαν να κλαίει μετά το θάνατο της αδελφής της

Λετίθια Ορτίθ: Η «σταχτοπούτα» που έγινε βασίλισσα της Ισπανίας

«Σήμερα μια νεότερη γενιά αξίζει να έρθει στο προσκήνιο, (μια γενιά) με νέα ενέργεια, πρόθυμη να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε ο Χουάν Κάρλος στο τηλεοπτικό του μήνυμα, στο οποίο ανακοίνωσε στον ισπανικό λαό την απόφασή του να παραδώσει το θρόνο.

Ποια είναι η νέα γενιά που αξίζει, όμως, να έρθει στο προσκήνιο; Μα φυσικά ο γιος του Χουάν Κάρλος, Φελίπε, αλλά και η σύζυγός του, η γοητευτική Λετίθια που θα γίνει η νέα βασίλισσα της Ισπανίας.

Κλείσιμο

Ίσως, μάλιστα, ο ρόλος της 41χρονης «κοινής θνητής» να είναι περισσότερο ουσιαστικός από εκείνον του Φελίπε, αν κρίνει κανείς την αγάπη που τρέφουν οι Ισπανοί στο πρόσωπο της Σοφίας, στην οποία οφείλει πολλά ο Χουάν Κάρλος.

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να απασχολεί τα περισσότερα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, περισσότερο από τον Φελίπε και τους λόγους της αποχώρησης του βασιλιά, είναι η σαγηνευτική Λετίθια Ορτίθ Ροκασολάνο, η οποία γοητεύει με το στυλ της, την εντυπωσιακή εμφάνισή της και το χαμηλό προφίλ που διατηρεί όσα χρόνια είναι παντρεμένη με τον πρίγκιπα Φελίπε.

Γεννημένη τον Σεπτέμβριο του 1972, εγγονή οδηγού ταξί, και κόρη ενός δημοσιογράφου και μίας νοσηλεύτριας, η Λετίθια έγινε γνωστή στην Ισπανία και ιδιαίτερα αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό από την παρουσία της στην τηλεόραση.

Εξάλλου, μετά τις σπουδές Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης εργάστηκε στην εφημερίδα La Nueva España και το ΑBC, αλλά η αναγνωρισιμότητά της εκτοξεύθηκε όταν παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TVE.

Η γνωριμία της με τον Φελίπε έγινε τον Νοέμβριο του 2002, όταν εκείνη κάλυπτε τη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της Ισπανίας, έπειτα από το ναυάγιο του Prestige.

Ωστόσο, αυτό που έπληξε τις ισπανικές ακτές, έμελλε να δώσει πνοή σε μία ιστορία αγάπης και έρωτα.

«Η Λετίθια άνοιξε την καρδιά του Φελίπε», αναφέρει ο Άντριου Μοντόν στο βιβλίο του για την ισπανική βασιλική οικογένεια. Πράγματι, η απλότητα, η αποφασιστικότητα και η ομορφιά της, γοήτευσαν τον πρίγκιπα και τον έκαναν πιο προσιτό στα μάτια του λαού.

Ο γάμος τους έγινε τον Μάιο του 2004 παρά τις διαφωνίες του παλατιού, όχι μόνο εξαιτίας της… ταπεινής καταγωγής της νύφης, αλλά κυρίως γιατί η Λετίθια ήταν διαζευγμένη.

Ο πρώτος της γάμος, λοιπόν, με τον καθηγητή Λογοτεχνίας, Αλφόνσο Γκερέρο, αποτέλεσε αγκάθι για τη βασιλική οικογένεια, παρότι διήρκησε μόλις ένα χρόνο και τελέστηκε το 1999.

Λέγεται, μάλιστα, πως ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία ήταν ανένδοτοι και έθεταν εμπόδια στη σχέση του γιου τους με την πανέμορφη δημοσιογράφο.

Εντούτοις, ο Φελίπε οπλισμένος με θάρρος φέρεται να απείλησε τους γονείς του, λέγοντας πως αν δεν είχε την Λετίθια τότε θα έλεγε «no» στη διαδοχή του θρόνου.

Παρότι παραμένει άγνωστο αν οι φήμες για τις απειλές ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας όσων τις διέδωσαν, ο Φελίπε πέτυχε το στόχο του και το 2004 παντρεύτηκε την αγαπημένη του, ενώ ένα χρόνο αργότερα ήρθε στον κόσμο η Λεονόρ και δύο χρόνια μετά η Σοφία.

Στο μεταξύ είχε γίνει η αγαπημένη των περιοδικών που την απαθανάτιζαν για το απαράμιλλο γούστο της στα ρούχα, αν και δεν έλειπαν τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για τη ψυχρή και απόμακρη συμπεριφορά της.

Ωστόσο, η Λετίθια πιθανώς να προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στη νέα της ζωή και τις παλιές συνήθειές της που δεν ήταν άλλες από το να ντύνεται απλά και οικονομικά, να πηγαίνει για ποτό στα γνωστά μπαρ της Μαδρίτης και να τρώει «pipas», δηλαδή ηλιόσπορους, στο δρόμο ενώ έκανε τη βόλτα της στα δρομάκια της ισπανικής πρωτεύουσας.

Αγωνίστηκε, λοιπόν, να αφήσει πίσω της τις συνήθειες αυτές και να ασπαστεί τις καινούριες που απαιτούσαν ακόμα πιο χαμηλό προφίλ και κανόνες βάσει αυστηρού πρωτοκόλλου.

Παραδόξως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, τελικά ο λαός τη συμπάθησε έπειτα από ένα τραγικό συμβάν που συνέβη στην οικογένειά της.

Ήταν Φεβρουάριος του 2007 όταν η αδελφή της, Έρικα, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της έπειτα από υπερβολική δόση χαπιών. Ο θάνατος της μικρότερης αδελφής της τη συγκλόνισε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε δάκρυα μπροστά στους δημοσιογράφους όταν της ζήτησαν να κάνει δηλώσεις μετά την επιμνημόσυνη δέηση.

«Ευχαριστώ όλους όσους συμπάσχουν με το θάνατο της μικρής μου αδελφής», είχε πει ντυμένη στα μαύρα η συντετριμμένη και γαντζωμένη από το μπράτσο του Φελίπε, Λετίθια.

Εκείνα τα δάκρυα έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό της, με αποτέλεσμα όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, η Λετίθια να κερδίσει τη συμπάθεια των Ισπανών που έβλεπαν σε εκείνη μία γυναίκα του λαού που απλώς είχε την τύχη να γίνει μία νέα… Σταχτοπούτα.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης