Νιγηρία: «Ξέρουμε πού είναι οι μαθήτριες», λέει ο αρχηγός του στρατού

Νιγηρία: «Ξέρουμε πού είναι οι μαθήτριες», λέει ο αρχηγός του στρατού

«Τα καλά νέα για τα κορίτσια είναι ότι ξέρουμε πού είναι, αλλά δεν μπορώ να σας πω», είπε ο Άλεξ Μπάντεχ

Δεν μας δίνουν τα λεφτά, μας στέλνουν πίσω και τους μετανάστες!
Νιγηρία: «Ξέρουμε πού είναι οι μαθήτριες», λέει ο αρχηγός του στρατού
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Νιγηρίας, Άλεξ Μπάντεχ, δήλωσε ότι έχουν εντοπιστεί οι περισσότερες από 200 μαθήτριες που απήχθησαν από μαχητές της Μπόκο Χαράμ. 

«Τα καλά νέα για τα κορίτσια είναι ότι ξέρουμε πού είναι, αλλά δεν μπορώ να σας πω», δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από τα κεντρικά γραφεία Άμυνας στην πρωτεύουσα Αμπούτζα την Δευτέρα. 

Κλείσιμο
«Αλλά εκεί που κρατούνται, μπορούμε να κάνουμε χρήση βίας; Δεν μπορούμε να σκοτώσουμε τα κορίτσια μας στην προσπάθειά μας να τα πάρουμε πίσω», πρόσθεσε. 

Σημειώνεται ότι οι μαθήτριες απήχθησαν τον Απρίλιο και έκτοτε ξέσπασε διεθνής κατακραυγή με ηγέτες όλων των δυτικών κρατών να εκλιπαρούν  για την απελευθέρωσή τους.

Στη Νιγηρία οι ΗΠΑ έχουν στείλει ειδική ομάδα του στρατού, ενώ και το Ισραήλ έστειλε εμπειρογνώμονες των υπηρεσιών πληροφοριών του με εμπειρία στις υποθέσεις ομηρίας.

Από την ημέρα που απήχθησαν τα κορίτσια τουλάχιστον 470 πολίτες έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ η οποία θέλει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος στη Νιγηρία.

Εν τω μεταξύ οι διαπραγματεύσεις κυβερνητικών αξιωματούχων με στελέχη  της Μπόκο Χαράμ, που στόχο είχαν την απελευθέρωση των κοριτσιών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση φυλακισμένων μελών της οργάνωσης, τερματίστηκαν χωρίς αποτέλεσμα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης