Σβόμποντα: Η μεγάλη καταστροφή δεν συνέβη τελικά

Σβόμποντα: Η μεγάλη καταστροφή δεν συνέβη τελικά

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ΕΛΚ είναι η πρώτη δύναμη στο ΕΚ και συνεπώς ο Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ θα είναι αυτός που θα πρέπει να λάβει υπόψη του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σβόμποντα: Η μεγάλη καταστροφή δεν συνέβη τελικά
«Η μεγάλη καταστροφή δεν συνέβη τελικά, όπως νόμισαν κάποιοι» τόνισε ο Χάνες Σβόμποντα επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ενώ και ο Ζοζέφ Ντολ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναφέρθηκε στην ανάγκη του ΕΛΚ να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. 

Ο Γκι Φέρχοσταντ επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως το πρώτο βήμα για τον εκδημοκρατισμό της Ε.Ε έγινε ήδη και πως στις επόμενες εκλογές θα έχουμε άμεσες εκλογές για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ΕΛΚ είναι η πρώτη δύναμη στο ΕΚ και συνεπώς ο Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ θα είναι αυτός που θα πρέπει να λάβει υπόψη του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο Μάρτιν Σουλτς προσερχόμενος στο ΕΚ στις Βρυξέλλες υποστήριξε πως ακόμα δεν υπάρχει καμία απόφαση για στήριξη στον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και περιμένει τις διαβουλεύσεις με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους.

Ήδη πάντως στις Βρυξέλλες ακούγονται τα ονόματα της Κριστίν Λαγκάντ και του Πασκάλ Λαμί, ως αυτά που ενδεχομένως να προτείνουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η θεσμική σύγκρουση με το Κοινοβούλιο θεωρείται πλέον πολύ πιθανή, ενώ αναμένεται να φανεί το πόσο μακριά θα πάει. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης