Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ομπάμα στο Αφγανιστάν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ομπάμα στο Αφγανιστάν

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να επισκεφθεί τα αμερικανικά στρατεύματα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ομπάμα στο Αφγανιστάν

Στο Αφγανιστάν έφτασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, σε μία μη προγραμματισμένη επίσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Όπως αναφέρει το Associated Press ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να επισκεφθεί αμερικανικά στρατεύματα που παραμένουν στη χώρα.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν, όπου ο Ομπάμα είναι προγραμματισμένο να παραμείνει για λίγες ώρες.

Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα, ο Ομπάμα αναμένεται να διατηρήσει έναν μικρότερο αριθμό στρατιωτών στο Αφγανιστάν, ώστε να εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας σε αποστολές αντιτρομοκρατίας. Αυτή την περίοδο στη χώρα βρίσκονται περίπου 32.000 στρατιώτες, ενώ το 2010 υπολογίζονταν στους 100.000.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η αιφνίδια επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ ερμηνεύεται και ως μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για λίστες αναμονής βετεράνων στρατιωτών που περιμένουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κλείσιμο

Όλα αυτά την ώρα που περίπου 2.181 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 13 χρόνια στο Αφγανιστάν και ακόμα περισσότεροι έχουν τραυματιστεί.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης