Ισπανία: Εφτιαξαν ιστοσελίδα για τα χρέη που τους άφησε ο Καλατράβα και θα τον ξαναπληρώσουν!

Ισπανία: Εφτιαξαν ιστοσελίδα για τα χρέη που τους άφησε ο Καλατράβα και θα τον ξαναπληρώσουν!

Από το μπάτζετ των 300 εκατ. ευρώ, το φιλόδοξο πλάνο του διάσημου αρχιτέκτοντα για την Βαλένθια, τελικά ξεπέρασε το ένα δισ. ευρώ

Ισπανία: Εφτιαξαν ιστοσελίδα για τα χρέη που τους άφησε ο Καλατράβα και θα τον ξαναπληρώσουν!
Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Ισπανός αρχιτέκτονας, Σαντιάγο Καλατράβα, κατά μίας ιστοσελίδας που επισημαίνει τα τεράστια κόστη και τα μειονεκτήματα που παρουσιάζουν διάφορα από το πρότζεκτ που έχει σχεδιάσει για την πόλη της Βαλένθια, από την οποία κατάγεται.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με το όνομα «Calatravatelaclava», που σε ελεύθερη μετάφραση από τα ισπανικά σημαίνει ότι ο Καλατράβα σε ξεσκίζει με τα νύχια του, δημιουργήθηκε υπό τις οδηγίες του αριστερού κόμματος «Esquerra Unida (Ενωμένη Εναλλακτική Αριστερά)», το οποίο έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου καλείται να καταβάλει στον διάσημο αρχιτέκτονα το ποσό των 30.000 ευρώ για ηθική βλάβη και δημόσιο εξευτελισμό.

Κλείσιμο
Ο Καλατράβα, μάλιστα, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας το ποσό των 600.000 ευρώ. Η ιστοσελίδα που «εξόργισε» τον Ισπανό αρχιτέκτονα δημιουργήθηκε εν μέσω κρίσης το 2012, προκειμένου να θίξει το υπερτιμολογημένο πρότζεκτ «City of Arts and Sciences», που σχεδίασε ο ίδιος το 2005 και είχε ως στόχο να καταστήσει  την Βαλένθια έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Το δημιούργημά του, μεταξύ άλλων, διαθέτει αίθουσα συναυλιών, όπερα, πλανητάριο και μουσείο επιστήμης.  Από το μπάτζετ των 300 εκατ. ευρώ, το φιλόδοξο πλάνο του Καλατράβα -όπως έγινε και στην Ελλάδα με τα όσα σχεδίασε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014- υπερέβη κατά πολύ την αρχική εκτίμηση και συγκεκριμένα υπερτριπλασιάστηκε ξεπερνώντας το ένα δισ. ευρώ!

Το συγκεκριμένο έργο,  μην έχοντας περάσει ούτε δέκα χρόνια από όταν παραδόθηκε, σήμερα παρουσιάζει πολλά δομικά προβλήματα, όπως μία αίθουσα συναυλιών που η στέγη στάζει. Τον Δεκέμβριο η αίθουσα ήταν περιφραγμένη και κλειστή για δύο μήνες, καθώς ισχυροί άνεμοι σκόρπισαν τα κομμάτια του πολύπλοκου μωσαϊκού του κτηρίου.

Στην απόφασή του, ο δικαστής είπε ότι η ιστοσελίδα παρουσίαζε «αντικειμενικές αλήθειες». Κατά τον ίδιο οι πληροφορίες που μετέδιδε δεν ήταν αμφιλεγόμενες και βρίσκονταν «εντός των ορίων της κριτικής που έρχονται από το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης». Ωστόσο, το όνομα του site ήταν «προσβλητικό και εξευτελιστικό».

Ο δικαστής, επίσης, τόνισε ότι το όνομα «Calatravatelaclava», «δεν ενεργεί με τον απαιτούμενο επαγγελματισμό, αλλά μάλλον προδίδει και εξαπατά». Το ποσό των 30.000 ευρώ θα είναι «μία συμβολική αποζημίωση για τον πόνο που προκαλείται» από την ιστοσελίδα, η οποία διέταξε να κλείσει εντός 20 ημερών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης