Τουρκία: Με αντλίες νερού και δακρυγόνα η αστυνομία διαλύει τους διαδηλωτές

Τουρκία: Με αντλίες νερού και δακρυγόνα η αστυνομία διαλύει τους διαδηλωτές

Στους 25 οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της Σόμα

Τουρκία: Με αντλίες νερού και δακρυγόνα η αστυνομία διαλύει τους διαδηλωτές

Πέντε ημέρες από την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, η τουρκική αστυνομία απέτρεψε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης συγγενών και διαδηλωτών κοντά στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους 301 ανθρακωρύχοι.



Κλείσιμο

Με χρήση αντλιών νερού, πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων διέλυσαν το πλήθος στην Κωνσταντινούπολη, που είχε κληθεί να συμμετάσχει σε πορεία διαμαρτυρίας από την ομάδα Taksim

Solidarity Platform, που βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί.


Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης περίπου 34 άνθρωποι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.


Για την αποτροπή νέων διαδηλώσεων, μάλιστα, οι τοπικές αρχές έθεσαν σε εφαρμογή μέτρα ασφαλείας με ειδικές μονάδες αστυνομικών και ειδικά τεθωρακισμένα ΤΟΜΑ για επίθεση με αντλίες νερού σε πολλές περιοχές της χώρας.


Παρόλα αυτά, πολλοί είναι οι Τούρκοι πολίτες που ειρηνικά που ανάβουν κεριά στη μνήμη των νεκρών και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία σε πολλές περιοχές της χώρας.


Όλα αυτά την ώρα που φοιτητές έχουν καταλάβει από την περασμένη Παρασκευή τη

Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης, αντιδρώντας στην τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της Σόμα.


«Η Σχολή είναι συνεργός στον θάνατο των ανθρακωρύχων. Η εταιρεία είχε οργανώσει εδώ ένα σεμινάριο δύο εβδομάδες πριν από την καταστροφή. Δεν θα εγκαταλείψουμε το κτίριο πριν οι υπεύθυνοι λογοδοτήσουν», δήλωσε ένας από τους φοιτητές, που στρέφονται κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Παράλληλα, 25 άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση της Σόμα, εκ των οποίων διευθυντικά στελέχη και μέλη του προσωπικού της εταιρείας που διαχειρίζονταν το ορυχείο.

Ο κυβερνήτης της Μανίσα, Αμπντουραχμάν Σαβάς, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως κρατούνται ως ύποπτοι για αμέλεια και «πρόκληση πολλαπλών θανάτων».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης