Απίστευτη δήλωση Τούρκου υπουργού: «Ευτυχώς δεν εξευτελιστήκαμε»

Απίστευτη δήλωση Τούρκου υπουργού: «Ευτυχώς δεν εξευτελιστήκαμε»

Προκαλεί ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, αναφερόμενος στον αριθμό των νεκρών ανθρακωρύχων στη Σόμα

Απίστευτη δήλωση Τούρκου υπουργού: «Ευτυχώς δεν εξευτελιστήκαμε»
Μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στην Τουρκία, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως η τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της Σόμα με τους 292 νεκρούς, ήταν ένα «συνηθισμένο δυστύχημα», και ο υπουργός Ενέργειας προκαλεί με τα λεγόμενά του.

Ο Τανέρ Γιλντίζ ευχαρίστησε το Θεό καθώς δεν «εξευτελίστηκε» όταν μιλούσε μόλις (!) για «299 ή 300 νεκρούς» και ο αριθμός των σορών που ανασύρθηκαν φτάνει τις 292.

«Αναφέρομαι σε αυτούς τους αριθμούς σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγγενών των ανθρακωρύχων και τα στοιχεία που δόθηκαν από την εταιρία. Διαπιστώσαμε ότι εργάτες μπήκαν στο ορυχείο κατά τη διάρκεια της αλλαγής βάρδιας. Υπάρχουν δύο ή τρεις περιπτώσεις για τις οποίες δεν είμαστε βέβαιοι, αλλά τουλάχιστον ανακοινώσαμε το σωστό αριθμό (νεκρών).

Ελπίζουμε ότι θα παραμείνει ο ίδιος. Πιστεύω ότι ο απολογισμός θα κυμανθεί στους 302 νεκρούς αδελφούς μας», είδε πει στους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή.

Κλείσιμο
Μάλιστα, άσκησε σφοδρή κριτική σε όσους  υποστηρίζουν ότι παραμένουν θαμμένοι στο ανθρακωρυχείο ακόμα εκατοντάδες, επισημαίνοντας: «Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι εκατοντάδες βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι. Τους κοιτάω με οίκτο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης