Τρίτο πρόσωπο «παρών» στη δολοφονία της Ρίβα από τον Πιστόριους

Τρίτο πρόσωπο «παρών» στη δολοφονία της Ρίβα από τον Πιστόριους

Ποιος κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο όπου η Ρίβα ούρλιαζε από τρόμο, την ώρα που ο παραολυμπιονίκης «άδειαζε» στο κορμί της το όπλο του;

Τρίτο πρόσωπο «παρών» στη δολοφονία της Ρίβα από τον Πιστόριους

Από την πρώτη στιγμή ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, είχε καταθέσει πως την τραγική νύχτα όπου έχασε τη ζωή της η αγαπημένη του Ρίβα Στέενκαμπ, δεν βρισκόταν κανείς άλλος πέραν των δύο τους στην πολυτελή του κατοικία του.

Ωστόσο, νέα στοιχεία προκύπτουν τη στιγμή που η δίκη για το στυγερό έγκλημα της Νοτιοαφρικανής καλλονής συνεχίζεται.

Σύμφωνα με το δίκτυο ΑBC, τη στιγμή που ο άλλοτε ήρωας της Νοτίου Αφρικής άδειαζε το όπλο του πάνω στο κορμί της συντρόφου του, η οποία μάταια προσπαθούσε να προστατευθεί κλειδωμένη στο μπάνιο, σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού βρισκόταν ο οικονόμος του Πιστόριους.

Ο Φρανκ Τσιζιγουένι, κοιμόταν στη κρεβατοκάμαρά του την ημέρα των Ερωτευμένων που σήμανε το τραγικό τέλος της Ρίβα.

Η παρουσία του στο σπίτι στην Πρετόρια έγινε γνωστή στο δικαστήριο εχθές Δευτέρα, όταν γειτόνισσα κατέθεσε ότι ο Τσιζιγουένι την είχε χαιρετήσει εκείνη την ημέρα.

Κλείσιμο

Παρόλα αυτά η υπεράσπιση του Πιστόριους υποστήριξε ότι δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση του οικονόμου στο δικαστήριο, καθώς «δε θα είχε τίποτα να πει».

Εξάλλου, στην κατάθεσή του στην αστυνομία δήλωσε πως δεν άκουσε τίποτα εκείνο το βράδυ, παρότι βρισκόταν σε ελάχιστη απόσταση από τη Ρίβα, η οποία σύμφωνα με γείτονες που έμεναν 200 μέτρα μακριά, ούρλιαζε από το φόβο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Daily Mail, ο Πιστόριους σύστησε την Ρίβα ως αρραβωνιαστικιά του μία εβδομάδα πριν την σκοτώσει.

Ο γείτονας του αθλητή, Μάικλ Νλενγκέτουα, δήλωσε πως για πρώτη φορά τέσσερις ημέρες πριν το θάνατο του μοντέλου, ο Πιστόριους του είπε: «Να σου συστήσω τη μνηστή μου, Ρίβα» και εκείνος απάντησε χαριτολογώντας: «Όσκαρ, αυτήν την κρατάμε».

Μάλιστα, δήλωσε πως δε μπορεί να ξεχάσει την προσωπικότητά της και τη ζεστασιά που εξέπεμπε, επισημαίνοντας πως όταν τον γνώρισε τον αγκάλιασε.

Πάντως, ο γείτονας κατέθεσε πως άκουσε έναν άνδρα να κλαίει πολύ δυνατά και όχι τις φωνές γυναίκας τη μοιραία νύχτα.

«Το κλάμα που άκουσα ήταν από κάποιον που βρισκόταν σε απόγνωση. Που ζητούσε βοήθεια. Ήταν πολύ δυνατό», τόνισε και επισήμανε πως άκουσε έναν άνδρα να φωνάζει: «Όχι, σε παρακαλώ, όχι».

Όταν τελικά έφτασε έξω από το σπίτι του Πιστόριους και είδε την νεαρή με το τραύμα στο κεφάλι, κατάλαβε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να διασωθεί, ενώ, χαρακτήρισε τον αθλητή «φιλικό γείτονα».

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης