«Ούρλιαζε και προσευχόταν με τη Ρίβα στα χέρια», λέει γείτονας του Πιστόριους

«Ούρλιαζε και προσευχόταν με τη Ρίβα στα χέρια», λέει γείτονας του Πιστόριους

Τον λόγο είχε αρχικά το πρώτο άτομο στο οποίο τηλεφώνησε ο Πιστόριους έπειτα από τη δολοφονία της Ρίβα

«Ούρλιαζε και προσευχόταν με τη Ρίβα στα χέρια», λέει γείτονας του Πιστόριους
Έπειτα από δύο περίπου εβδομάδες ο  Όσκαρ Πιστόριους επέστρεψε σήμερα στο δικαστήριο της Πρετόρια, όπου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο Πιστόριους εμφανίστηκε σήμερα στη δίκη με μαύρο κοστούμι, μαύρη γραβάτα, λευκό πουκάμισο, μαύρα γυαλιά ηλίου και κομμένα τα μαλλιά του, ενώ στο χέρι του κρατούσε ένα στυλό.

Κλείσιμο
Σήμερα, εκτός από την υπεράσπιση του παραολυμπιονίκη, θα καταθέσουν διάφοροι ειδικοί και μάρτυρες.

Τον λόγο είχε αρχικά ο Γιόχαν Στάντερ, ιδιοκτήτης ακινήτων και το πρώτο άτομο στο οποίο τηλεφώνησε ο Πιστόριους έπειτα από τη δολοφονία της Ρίβα.

Ο Στάντερ είπε στο δικαστήριο ότι ο αθλητής του τηλεφώνησε και του είπε: «Γιόχαν σε παρακαλώ έλα στο σπίτι μου. Πυροβόλησα τη Ρίβα. Νόμιζα ότι ήταν εισβολέας».

Ο Στάντερ, ο οποίος μένει σε απόσταση περίπου 350 μέτρων από το σπίτι του Πιστόριους, είπε ακόμη πως η κόρη του και η γυναίκα του άκουσαν κάποιον να ουρλιάζει το μοιραίο βράδυ.

«Ήταν ο Πιστόριους ο οποίος είχε μόλις πυροβολήσει τη Ρίβα», είπε η γυναίκα του Στάντερ.

Ο ιδιοκτήτης ακινήτων αποκάλυψε ότι πήγε στο σπίτι του Πιστόριους μαζί με την κόρη του αμέσως μετά την φόνο και είδε τον παραολυμπιονίκη να κλαίει και να κατεβαίνει τις σκάλες κρατώντας στα χέρια του την Στέενκαμπ.

«Μπόρεσα να διακρίνω ότι έφερε τραύμα στο κεφάλι. Εκείνος ήταν συντετριμμένος. Ούρλιαζε, έκλαιγε, προσευχόταν. Μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε να την μεταφέρουμε στο νοσοκομείο», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Το όνομα του Στάντερ βρισκόταν εξ αρχής στον μακρύ κατάλογο με τους μάρτυρες κατηγορίας αλλά δεν είχε μέχρι σήμερα κληθεί να καταθέσε. Τελικά τον κάλεσε σήμερα η υπεράσπιση ως μάρτυρα. Ο μάρτυρας εξετάστηκε από τον Κένι Ολντβάγκε, έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Πιστόριους, και όχι από τον επικεφαλής της υπερασπιστικής του ομάδας, τον Μπάρι Ρουξ.

Σημειώνεται επίσης ότι πριν από το Πάσχα, ο Πιστόριους δέχτηκε έντονες πιέσεις κατά την πολυήμερη αντεξέτασή του από τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί συναισθηματικές εκρήξεις ως «τρόπο διαφυγής».

Η ομάδα υπεράσπισης του Πιστόριους θα εξετάσει ως μάρτυρες, εκτός από κάποιους γείτονες του αθλητή, και έναν εμπειρογνώμονα βαλλιστικής.

Επιπλέον, θα κληθεί ένας ψυχολόγος για να καταθέσει σχετικά με την αναπηρία του Πιστόριους και το πόσο ευάλωτο τον κάνει να αισθάνεται.

Η κατηγορούσα αρχή επεδίωξε να τεκμηριώσει ότι ο Πιστόριους συμπεριφέρεται με παράτολμο τρόπο και υποστήριξε ότι ένας λογικός άνθρωπος θα ήλεγχε πριν πυροβολήσει έξω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης