Νότια Κορέα: Ερευνούν ακόμα για 42 αγνοούμενους

Νότια Κορέα: Ερευνούν ακόμα για 42 αγνοούμενους

Στους 260 οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί - Η επιχείρηση στο κουφάρι του φέρι συνεχίζεται - Φόβοι ότι μπορεί να μη βρεθούν ποτέ οι υπόλοιποι αγνοούμενοι

Νότια Κορέα: Ερευνούν ακόμα για 42 αγνοούμενους
Με τη βοήθεια και των καιρικών συνθηκών τις τελευταίες μέρες, οι δύτες στη Νότια Κορέα κατόρθωσαν να ανασύρουν δώδεκα ακόμα πτώματα από το βυθισμένο φέρι. Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών του τραγικού ναυαγίου είναι σήμερα 260, με 42 από τους επιβάτες του μοιραίου ταξιδιού της 17ης Απριλίου να αγνοούνται.

Παράλληλα, οι ερευνητές του δυστυχήματος προχώρησαν στη σύλληση τριών ατόμων που εργάζονταν στην πλοιοκτήτρια εταιρία, χωρίς να ήταν μέλη του πληρώματος. Πρόκειται για τους υπευθύνους για τη φόρτωση του φέρι, το οποίο όπως αποδεικνύεται από την έρευνα ήταν και υπερβολικά φορτωμένο αλλά και με λάθος τρόπο. 

Την Κυριακή στη Νότια Κορέα τιμήθηκε η μνήμη των νεκρών του ναυαγαίου, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαθητές λυκείου που πήγαιναν εκδρομή. 

Τρεις αίθουσες του πλοίου μένουν ακόμα να ερευνηθούν από τους δύτες, με τους ειδικούς πάντως να μην τρέφουν ελπίδες πως θα βρεθούν εκεί οι σοροί των ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται, καθώς στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά, ενώ οι χώροι αυτοί δεν είχαν δοθεί στους μαθητές. 

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης σκοπεύουν να ξεκινήσουν επαναληπτικές έρευνες σε χώρους που ήδη έχουν επιχειρήσει, καθώς λόγω του σκοταδιού που επικρατεί και των δυνατών ρευμάτων είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα χώροι όπου να έχουν εγκλωβιστεί άτομα.
Κλείσιμο
 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα συνεργεία που επιχειρούν στο σημείο του ναυαγίου, έχουν τοποθετήσει δίχτυα γύρω από το κουφάρι του Sewol, ώστε να αποτρέψουν τις σορούς των αγνοουμένων να παρασυρθούν από τα ισχυρά ρεύματα.

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι κάποιοι από τους επιβάτες μπορεί να μη βρεθούν ποτέ, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να έχουν ήδη ξεβραστεί στην ανοιχτή θάλασσα.

Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό πολλά από τα προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων εντοπίστηκαν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το μοιραίο φέρι.

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης