Νότια Κορέα: Αναζητούν ακόμα 70 άτομα στο βυθισμένο πλοίο

Νότια Κορέα: Αναζητούν ακόμα 70 άτομα στο βυθισμένο πλοίο

Έξι αίθουσες του μοιραίου φέρι ελπίζουν να ερευνήσουν οι δύτες, αν οι συνθήκες στην περιοχή το επιτρέψουν

Νότια Κορέα: Αναζητούν ακόμα 70 άτομα στο βυθισμένο πλοίο
Στους χώρους του πλοίου που δεν έχουν ερευνήσει ακόμα προσπαθούν να φτάσουν οι δύτες στη Νότια Κορέα. Έχουν όμως να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς, εκτός από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα έχουν να αντιμετωπίσουν και δυνατούς ανέμους. 

Παρ' όλα αυτά, η επιχείρηση συνεχίζεται το πρωί του Σαββάτου, σε μια προσπάθεια να ανασύρουν και τις σορούς των 70 ακόμα επιβατών του μοιραίου φέρι που δεν έχουν εντοπιστεί. 

Οι δύτες επιχειρούν να ανοίξουν έξι αίθουσες στο τρίτο και το τέταρτο κατάστρωμα του πλοίου: «Μας πήρε κάποιο διάστημα να ανοίξουμε "δρόμους" μέσα στο πλοίο, αλλά από τότε μπορούμε να προσεγγίσουμε όλους τους χώρους», δήλωσε ο υπεύθυνος, τονίζοντας πως οι έξι αυτές αίθουσες είναι οι τελευταίες που πρόκειται να ερευνηθούν σε αυτή τη φάση.  

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 230 πτώματα, από τα οποία, τα 189 ήταν παγιδευμένα μέσα στο κουφάρι του πλοίου, ενώ μόλις 41 ανασύρθηκαν από τη θάλασσα. 

Οι συγγενείς των αγνοουμένων εξέφρασαν ανησυχίες για την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν τα πτώματα των δικών τους τόσες μέρες μετά (το πλοίο βυθίστηκε στις 17 Απριλίου), αλλά η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θέτει στη διάθεσή τους ειδική υπηρεσία αποκατάστασης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης