Δίκη Πιστόριους: Εγκληματολόγος επιχειρεί να βγάλει «καθαρό» το φονιά

Δίκη Πιστόριους: Εγκληματολόγος επιχειρεί να βγάλει «καθαρό» το φονιά

Ο εισαγγελέας Νελ «αποδομεί» το μάρτυρα υπεράσπισης που παρουσίασαν οι δικηγόροι του Παραολυμπιονίκη

Δίκη Πιστόριους: Εγκληματολόγος επιχειρεί να βγάλει «καθαρό» το φονιά
Να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, που θα ενισχύσουν το επιχείρημα ότι ο Όσκαρ Πιστόριους δεν γνώριζε ποιον πυροβολούσε, τη μοιραία νύχτα που σκότωσε τη Ρίβα Στίνκαμπ, επιχειρεί η υπεράσπιση του Νοτιοαφρικανού Παραολυμπιονίκη.

Στη «γραμμή» αυτή, χθες, Τρίτη, η κατάθεση του Πιστόριους έκλεισε, με τον κατηγορούμενο να διαβάζει στο δικαστήριο μία κάρτα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, που του είχε δώσει η σύντροφός του.

Κλείσιμο
Σήμερα, ως μάρτυρας υπεράσπισης κλήθηκε να καταθέσει ο εμπειρογνώμονας της εγκληματολογικής υπηρεσίας, Ρότζερ Ντίξον.

Ο Ντίξον κατέθεσε στο δικαστήριο ότι οι εξετάσεις που πραγματοποίησε, έδειξαν πως με σβηστό το φως η κρεβατοκάμαρα του Πιστόριους θα ήταν σχεδόν απόλυτα σκοτεινή το βράδυ του φόνου, παρότι ήταν αναμμένα κάποια φώτα LED.

Αυτό ενισχύει τον ισχυρισμό του Πιστόριους ότι δεν είδε αν η σύντροφός του βρισκόταν ακόμη στο κρεβάτι, όταν σηκώθηκε, παίρνοντας το όπλο του και θεωρώντας ότι στο σπίτι του είχε μπει διαρρήκτης.

Στο δικαστήριο ακούστηκε και μία ηχογράφηση που είχε κάνει ο Ντίξον ενός μπαστουνιού του κρίκετ να χτυπάει μια πόρτα -παρεμφερή με την πόρτα της τουαλέτας του Πιστόριους-, καθώς και πυροβολισμών να διαπερνούν την ίδια πόρτα.

Ο Ντίξον έδειξε να μην μπορεί να ξεχωρίσει τους ήχους που ακούστηκαν. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στην Πρετόρια, οι συνήγοροι του Πιστόριους θα χρησιμοποιήσουν το στοιχείο αυτό, για να ανατρέψουν τους ισχυρισμούς των γειτόνων του κατηγορουμένου σε σχέση με τους ήχους που άκουσαν τη βραδιά του φόνου.

Οι μάρτυρες κατηγορίας έχουν καταθέσει ότι άκουσαν τις κραυγές μιας γυναίκας και στη συνέχεια πυροβολισμούς, αλλά η υπεράσπιση αμφισβητεί την κατάθεσή τους, με το επιχείρημα ότι οι μοναδικές κραυγές που ακούστηκαν ήταν του Πιστόριους, αφότου πυροβόλησε και διαπίστωσε ότι είχε σκοτώσει την Στίνκαμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης