Ιταλία: Τρεις γυναίκες επικεφαλής ισάριθμων μεγάλων επιχειρήσεων του δημοσίου

Ιταλία: Τρεις γυναίκες επικεφαλής ισάριθμων μεγάλων επιχειρήσεων του δημοσίου

Οι ετήσιοι μισθοί των νέων επικεφαλής των δημόσιων επιχειρήσεων θα έχουν όριο τις 238.000 ευρώ ετησίως μικτά

Έργα στο... παρά πέντε των εκλογών!
Ιταλία: Τρεις γυναίκες επικεφαλής ισάριθμων μεγάλων επιχειρήσεων του δημοσίου
Πρόεδρος της εταιρίας υδρογονανθράκων Eni αναλαμβάνει η Έμμα Μαρτσεγκάλια, η πρώην επικεφαλής της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Επιπλέον, στην ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Ηλεκτρικής Ενέργειας διορίστηκε η Πατρίτσια Γκριέκο, πρώην πρόεδρος της επιχείρησης του κλάδου της πληροφορικής Olivetti, ενώ στα ιταλικά ταχυδρομεία (Poste Italiane) πρόεδρος αναλαμβάνει η Λουίζα Τοντίνι, μέλος μιας οικογένειας η οποία είναι γνωστή για τη δραστηριότητά της στον τομέα των κατασκευών.

Κλείσιμο
«Πρόκειται όντως για μια σημαντική αλλαγή, με αναβάθμιση και αξιοποίηση των γυναικών, αλλά πρέπει να σημειώσουμε, παράλληλα, ότι οι θέσεις των διευθυνόντων συμβούλων, που έχει άμεση σχέση με την οικονομική διαχείριση των εταιριών παραμένει σχεδόν πάντα μονοπώλιο των ανδρών», σχολίασε η ιταλίδα γνωστή δημοσιογράφος Λίλι Γκρούμπερ.

Ο πρωθυπουργός Ρέντσι τόνισε ότι «η γυναικεία παρουσία είναι ένδειξη μιας πρωταγωνιστικής δύναμης που ζητούσε εδώ και πολύ καιρό πλήρη αναγνώριση και στο δημόσιο τομέα».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρθηκε εξάλλου ξανά στην ανάγκη να περισταλούν οι απολαβές των μάνατζερ του δημοσίου, διαμηνύοντας ότι οι ετήσιοι μισθοί των νέων επικεφαλής των δημόσιων επιχειρήσεων θα έχουν όριο τις 238.000 ευρώ ετησίως μικτά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης