Boeing 777: Άκαρπες και οι νέες έρευνες στο νότιο Iνδικό

Boeing 777: Άκαρπες και οι νέες έρευνες στο νότιο Iνδικό

Το νέο αντικείμενο μήκους 22,5 και πλάτους 13 μέτρων είχε καταγραφεί στις 18 Μαρτίου

Boeing 777: Άκαρπες και οι νέες έρευνες στο νότιο Iνδικό
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν και οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο για τον εντοπισμό του μοιραίου  αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών.

Παρά τον συναγερμό που σήμανε, έπειτα από τον εντοπισμό ενός νέου αντικειμένου στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό, οι Αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν εντοπίστηκε τίποτα στο σημείο που είχε «δείξει» ο δορυφόρος και οι έρευνες σταμάτησαν, καθώς έπεσε η νύχτα.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα το Σάββατο ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσείν, το αντικείμενο μήκους 22,5 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων εντοπίστηκε από τον κινεζικό δορυφόρο Γκαοφέν 1 σε «κάποιο σημείο του νότιου διαδρόμου στον Ινδικό Ωκεανό». Ωστόσο, οι εικόνες είχαν τραβηχθεί στις 18 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, το αντικείμενο καταγράφηκε να επιπλέει σε απόσταση 120 χιλιομέτρων μακριά από το αρχικό σημείο που ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές την περασμένη εβδομάδα.

Κλείσιμο


Δείτε τη φωτογραφία με το «μεγάλο αντικείμενο» που εντοπίστηκε στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.










Οι προχθεσινές φωτογραφίες από το δορυφόρο που έδειχνε πιθανά συντρίμμια του αεροσκάφους











Οργή και απελπισία για τους συγγενείς των επιβατών

Επίσης, το Σάββατο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με εκπροσώπους των μαλαισιανών αερογραμμών, επεισόδιο σημειώθηκε και πάλι με συγγενείς αγνοουμένων, οι οποίοι απαίτησαν απαντήσεις για την τύχη των αγαπημένων τους.

«Κυβέρνηση της Μαλαισίας, πείτε την αλήθεια. Και δώστε μας πίσω τους δικούς μας», «Η μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπατά, δεν τολμάει να μας αντιμετωπίσει, η μαλαισιανή κυβέρνηση είναι ο χειρότερος των δολοφόνων», φώναζαν οι συγγενείς.

«Δεν αντέχουμε άλλο. Μας προτείνουν μόνο χρήματα για αποζημίωση για να φύγουμε, αλλά εμείς χάνουμε την οικογένειά μας», είπε μια γυναίκα, με αποτέλεσμα οι άνδρες της αστυνομίας να οδηγήσουν το πλήθος εκτός του χώρου που πραγματοποιείτο η συνέντευξη Τύπου.






Ωστόσο, αισιοδοξία για τον εντοπισμό του αεροσκάφους εξέφρασε εκπρόσωπος της Βασιλικής Αυστραλιανής Αεροπορίας, ο οποίος είπε ότι σύντομα θα βρεθεί «κάτι» στον Ινδικό Ωκεανό.

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Γουόρεν Τρας, δήλωσε πως η αναζήτηση του Boeing 777 θα συνεχιστεί «επ’αόριστον», παρότι διευκρίνισε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα απομακρυσμένη περιοχή, αλλά «σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την έρευνα μέχρι να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και ωσότου περαιτέρω αναζήτηση θα ήταν άσκοπη και αυτή η ημέρα δεν πρόκειται να έρθει σύντομα», δήλωσε ο Τρας στην αεροπορική βάση του Περθ.

Πάντως, επιπλέον στοιχείο δεν προέκυψε από την έρευνα στον αυτοσχέδιο προσομοιωτή πτήσης που είχε στην κατοικία του ο 53χρονος κυβερνήτης της πτήσης  MH370, Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ.

Σύμφωνα με την Sydney Morning Herald οι ειδικοί δεν εντόπισαν τίποτα «ύποπτο», την ώρα που οι ελπίδες για την επίλυση του μυστηρίου είχαν στραφεί στα δεδομένα που είχαν καταγραφεί στον προσομοιωτή.



Σχετικά με τα νέα ευρήματα που ερευνούν οι κινεζικές και αυστραλιανές αρχές πρόκειται να ενημερωθούν οι Κινέζοι συγγενείς των αγνοουμένων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης, Ταν Σρι Ονγκ Κα Τινγκ.

«Πρόκειται να συναντηθώ με τις οικογένειας - ανεπίσημα - ώστε να ενημερώσω σχετικά με τα νέα στοιχεία που έλαβα από την κινεζική πρεσβεία», δήλωσε ο αξιωματούχος, τονίζοντας ότι είανι απαραίτητες περισσότερες πληροφορίες για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης