ΗΠΑ: Το πιο εξελιγμένο αεροσκάφος έστειλαν να ψάξει για συντρίμμια στον Ινδικό Ωκεανό

ΗΠΑ: Το πιο εξελιγμένο αεροσκάφος έστειλαν να ψάξει για συντρίμμια στον Ινδικό Ωκεανό

Πρόκειται για το «Ποσειδών» - Παρόλο που έχει νυχτώσει στην περιοχή, ωστόσο, ένα νορβηγικό πλοίο συνεχίζει τις έρευνες, με προβολείς

ΗΠΑ: Το πιο εξελιγμένο αεροσκάφος έστειλαν να ψάξει για συντρίμμια στον Ινδικό Ωκεανό
Μετά την ανακοίνωση του Αυστραλού πρωθυπουργού ότι δορυφόρος εντόπισε ευμεγέθη αντικείμενα στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό, που ενδέχεται να σχετίζονται με τη μοιραία πτήση MH370, στην περιοχή έσπευσαν πλοία και αεροσκάφη, προκειμένου να την «σκανάρουν».

Όμως, παρότι, ένα αμερικανικό και ένα αυστραλιανό αεροσκάφος έσπευσαν στο σημείο δεν εντόπισαν κάτι περισσότερο που θα μπορούσε να ενισχύσει τις ενδείξεις ότι τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν προέρχονται από το χαμένο Boeing της Malaysia.

Κλείσιμο
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν στείλει το πιο εξελιγμένο αεροσκάφος που διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, το λεγόμενο «Ποσειδών». Το «Ποσειδών» έχει ως έδρα του τη στρατιωτική βάση της Αυστραλίας, ενώ την πέμπτη πετούσε για περισσότερες από τρεις ώρες, προκειμένου να εντοπίσει τα αντικείμενα που κατέγραψε δορυφόρος να πλέουν στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Εξάλλου, σημαντικό είναι πως επέτρεψαν και σε δημοσιογράφους να ακολουθήσουν στην πτήση, χωρίς, ωστόσο, να τους επιτρέψουν να βιντεοσκοπήσουν.

Στα χαρακτηριστικά του «Ποσειδώνα» αξίζει να προστεθεί ότι έχει τη δυνατότητα σχεδόν να ακουμπά τη θάλασσα κατά τη διάρκεια της πτήσης του, ενώ σήμερα κατέβηκε στα 300 μ. και «σκάναρε» μια περιοχή συνολικής έκτασης 16 τετραγωνικών μιλίων.

Επιπλέον, μαζί του πέταξαν άλλα τρία αεροσκάφη, αλλά κανένα δεν εντόπισε κάποιο στοιχείο.

Παρόλο που έχει νυχτώσει στην περιοχή, ωστόσο, ένα νορβηγικό πλοίο συνεχίζει τις έρευνες, με προβολείς. Συν τοις άλλοις, η ομίχλη δυσχεραίνει την έρευνα.

Τέλος, να προστεθεί πως το αεροσκάφος δεν διέθετε μία συγκεκριμένη εφαρμογή εντοπισμού (κάτι που είχε το αεροσκάφος της Air France) η οποία κοστίζει μόλις 6 στερλίνες ανά πτήση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης