Το σενάριο της φωτιάς και τα παιδιά που περιμένουν το χαμένο Boeing

Το σενάριο της φωτιάς και τα παιδιά που περιμένουν το χαμένο Boeing

Παιδικές ζωγραφιές, κατασκευές και αρκουδάκια στον «τοίχο των δακρύων» για τους αγνοούμενους της πτήσης MH 370

Το σενάριο της φωτιάς και τα παιδιά που περιμένουν το χαμένο Boeing

Πιάνουν στα μικροσκοπικά χεράκια τους μεγάλους χρωματιστούς μαρκαδόρους και πέφτουν με ορμή πάνω στα λευκά μπλοκ τους. Ζωγραφίζουν ανέμελα, αν και γνωρίζουν ότι κάτι κακό έχει συμβεί, μη μπορώντας ακόμα να κατανοήσουν γιατί ο μπαμπάς, ο αδελφός ή η θεία δεν έχουν ακόμα επιστρέψει σπίτι.

Τα μικρά παιδιά αποτυπώνουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τον πόνο που βλέπουν να διαγράφεται στα πρόσωπα των στενών συγγενών τους που περιμένουν με αγωνία να μάθουν τι συνέβη στους αγαπημένους τους.

Σχεδιάζουν αεροπλανάκια, χεράκια που χαιρετούν και με τη βοήθεια των μεγάλων γράφουν: «Σε παρακαλώ γύρισε πίσω. Μας λείπεις».

Ζωγραφίζουν καρδούλες, αφήνουν ακόμα και τα αρκουδάκια τους που άλλοτε δε θα αποχωρίζονταν ποτέ, στον τοίχο με τα μηνύματα συμπαράστασης που έχει αναρτηθεί στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και έχει μετατραπεί σε ένα άτυπο έργο τέχνης που φιλοξενεί τις προσευχές, τα μηνύματα ελπίδας όλων προς τους 239 επιβαίνοντας της πτήσης MH 370, η οποία εξαφανίστηκε από τα ραντάρ προ έντεκα ημερών.

Κάποια από τα παιδιά, μάλιστα, πραγματοποιούν και κατασκευές από χαρτί για να σχηματίσουν τον αριθμό της πτήσης, με την οποία οι αγαπημένοι τους επρόκειτο να επιστρέψουν σπίτι με δώρα και κυρίως αγκαλιές.

Κλείσιμο

Την ώρα που τα συγκινητικά μηνύματα των παιδιών δίνουν μία διαφορετική νότα στις αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού του Boeing 777 της Malaysia Airlines, η ένταση δε μπορεί να αποφευχθεί με τους συγγενείς να διαμαρτύρονται εντόνως για την ελλιπή ενημέρωση από τις τοπικές αρχές.

Έτσι, λίγο πριν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της Malaysia Airlines και των υπουργών της κυβέρνησης της Μαλαισίας που ενημερώνουν καθημερινά για την πορεία των ερευνών γύρω από το χαμένο Boeing, δύο από τους συγγενείς των αγνοούμενων επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν αναρτώντας πανό.

Ωστόσο, οι άνδρες ασφαλείας επενέβησαν και απομάκρυναν βίαια τους ανθρώπους από το χώρο.

Στο μεταξύ, στα χέρια των ερευνητών του FBI βρίσκεται ο αυτοσχέδιος προσομοιωτής πτήσης που βρέθηκε στην κατοικία του κυβερνήτης, Ζάχαρι Αχμάντ Σαν, ώστε να αναλυθούν τα ηλεκτρονικά δεδομένα του.

Στο μεταξύ ένας Αμερικανός πιλότος έδωσε τη δική του θεωρία για την τύχη του αεροσκάφους. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Κρις Γκουντφέλοου είναι πιθανό ο πιλότος να εντόπισε πρόβλημα στο αεροσκάφος, ίσως καπνό από κάποιο ελαστικό, λίγες ώρες από την απογείωση, όσο βρισκόταν πάνω από τη θάλασσα της Νοτίου Κίνας.

Ο πιλότος αναζήτησε το κοντινότερο αεροδρόμιο για να προσγειωθεί, το οποίο ήταν εκείνο του Πουλάου Λανγκάουι, επομένως προγραμμάτισε τον προορισμό και ο αυτόματος πιλότος έστρεψε το αεροσκάφος δυτικά.

Επέλεξε το αεροδρόμιο εκείνο και όχι της Κουάλα Λουμπούρ, γιατί, σύμφωνα με τον Αμερικανό πιλότο, βρισκόταν σε πιο κοντινή απόσταση. Στο μεταξύ οι κυβερνήτες αναζήτησαν την εστία της φωτιάς, αλλά σύντομα το πιλοτήριο γέμισε καπνό με αποτέλεσμα να πέσουν λιπόθυμοι, ενώ οι φλόγες επηρέασαν το σύστημα και τον αναμεταδότη. Το αεροπλάνο συνέχισε την πορεία του όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά έπειτα από έξι ή επτά ώρες πτήσης κατανάλωσε όλα τα καύσιμά του και συνετρίβη όσο βρισκόταν πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Το σενάριο της φωτιάς υποστήριξε και ο πρώην πιλότος της TWA, Μπάρι Σιφ, μιλώντας στο CNN, ο οποίος δήλωσε ότι αν ξεσπάσει πυρκαγιά ο κυβερνήτης καλείται να προσγειωθεί άμεσα.

«Να στρίψω προς τη Μαλαισία και το πλησιέστερο αεροδρόμιο, θα ήταν αυτό που θα έκανα εγώ, καθώς αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπιστεί η φωτιά. Το τελευταίο που θα κάνεις είναι να επικοινωνήσεις (με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας) αν έχεις χρόνο, γιατί κανείς στο έδαφος δε μπορεί να σε βοηθήσει», υποστήριξε ο Σιφ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι πιθανό οι πιλότοι, τους οποίους χαρακτήρισε «ικανούς», να ήταν τόσο απασχολημένοι αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα που προέκυψε, με αποτέλεσμα να πέσουν λιπόθυμοι από τον καπνό, αν πράγματι ξέσπασε φωτιά. 





























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης