ΗΠΑ: Τα απόβλητα από την καταστροφή των χημικών της Συρίας δεν θα πέσουν στην Μεσόγειο

ΗΠΑ: Τα απόβλητα από την καταστροφή των χημικών της Συρίας δεν θα πέσουν στην Μεσόγειο

Τι είπαν Αμερικανοί εμπειρογνώμονες σε στελέχη του Γενικού Χημείου του Κράτους με τα οποία είχαν τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών 

ΗΠΑ: Τα απόβλητα από την καταστροφή των χημικών της Συρίας δεν θα πέσουν στην Μεσόγειο
Στη συνέχεια των ενημερώσεων που γίνονται από τον Διεθνή Οργανισμό για την Καταστροφή των Χημικών Όπλων (OPCW) έγινε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών μακρά τεχνική τηλεδιάσκεψη με Αμερικανούς εμπειρογνώμονες προκειμένου να ενημερωθεί η ελληνική πλευρά για την διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας.

Από ελληνικής πλευράς στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εμπειρογνώμονες του Γενικού Χημείου του Κράτους και της Εθνικής Αρχής Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων. Οι Αμερικανοί τεχνικοί διαβεβαίωσαν την ελληνική πλευρά ότι η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας θα γίνει εν μέρει εν πλω και σε διεθνή ύδατα και εν μέρει πάνω σε Αμερικανικό πλοίο με την επίβλεψη του OPCW, όπως έχει συμφωνηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας γίνεται σε εφαρμογή του ψηφίσματος 2118\2013 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και η χώρα μας έχει καταστήσει σαφές σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι η ασφάλεια της Μεσογείου αποτελεί την πρωταρχική έννοια της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα η Αμερικανική πλευρά απάντησε μέσω των τεχνικών της συμβούλων ότι δεν θα υπάρξει ρίψη αποβλήτων στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και ότι η ασφάλεια της θάλασσας και των κατοίκων αποτελούν τις προτεραιότητες των ειδικών κατά τη διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης