Η Ευρωβουλή ζητά... κοινό φορτιστή για όλα τα κινητά τηλέφωνα στην ΕΕ!

Η Ευρωβουλή ζητά... κοινό φορτιστή για όλα τα κινητά τηλέφωνα στην ΕΕ!

Στόχος είναι η μείωση τόσο του κόστους και των περιττών αποβλήτων όσο και της ταλαιπωρίας των καταναλωτών

Η Ευρωβουλή ζητά... κοινό φορτιστή για όλα τα κινητά τηλέφωνα στην ΕΕ!
Σαν να έχουν λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα αρμοδιότητάς τους, οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν την Πέμπτη, με νομοσχέδιο που εγκρίθηκε με 550 ψήφους υπέρ, 12 κατά και οκτώ αποχές, να ζητήσουν και το σχεδιασμό ενός... κοινού φορτιστή για όλα τα κινητά τηλέφωνα που πωλούνται στην ΕΕ!

Στόχος είναι η μείωση τόσο του κόστους και των περιττών αποβλήτων όσο και της ταλαιπωρίας των καταναλωτών. Το νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν ήδη επιτευχθείσας συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου.

«Η αναθεωρημένη κοινοτική οδηγία σχετικά με το ραδιοεξοπλισμό θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αποφυγή παρεμβολών μεταξύ των διαφορετικών συσκευών. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το ότι συμφωνήσαμε ως προς την καθιέρωση ενός κοινού φορτιστή, προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και του περιβάλλοντος. Θα δοθεί, έτσι, τέλος στη σημερινή ποικιλία φορτιστών και στις 51.000 τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων που παράγονται ετησίως» δήλωσε η εισηγήτρια, Barbara Weiler (Σοσιαλιστές, Γερμανία).

Κλείσιμο
Θέλοντας να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην πρόκληση που παρουσιάζει ο αυξανόμενος αριθμός και η συνεχώς μεγαλύτερη ποικιλία των συσκευών, οι ευρωβουλευτές θέσπισαν εναρμονισμένους κανόνες για τη διάθεση στην αγορά του ραδιοεξοπλισμού, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα, τα τηλεχειριστήρια αυτοκινήτου και τα μόντεμ.

Επιθυμούν, με τον τρόπο αυτό, να διασφαλίσουν ότι η κάθε συσκευή δεν θα επηρεάζει αρνητικά την ύπαρξη της άλλης, καθώς και ότι θα τηρεί κάποιες σημαντικές απαιτήσεις αναφορικά με την υγεία και την ασφάλεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης