Νορβηγία: Κόβουν το νησί στα δύο στη μνήμη των θυμάτων του Μπρέιβικ

Νορβηγία: Κόβουν το νησί στα δύο στη μνήμη των θυμάτων του Μπρέιβικ

Το κόψιμο της Οτόγια θα αναπαριστά την "πληγή της μνήμης"

Νορβηγία: Κόβουν το νησί στα δύο στη μνήμη των θυμάτων του Μπρέιβικ
Την ανέγερση ενός ιδιαίτερου μνημείου που θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της εγκληματικής επίθεσης του αμφιλεγόμενου "ψυχοπαθή" Αντερς Μπρέιβικ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νορβηγίας

Η Νορβηγία έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια ενός μνημείου που θα στηθεί στη μνήμη των 77 θυμάτων της τραγικής επίθεσης του "μακελάρη" Αντερς Μπρέιβικ, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο το 2011 στο Όσλο και στο νησί Οτόγια.

Ο Σουηδός καλλιτέχνης Jonas Dahlberg πρότεινε να κοπεί το νησί στα δύο και το κόψιμο να αναπαριστά την "πληγή της μνήμης" για τα άτυχα θύματα, τα ονόματα των οποίων θα χαραχτούν σε πέτρα του μνημείου. Ένα ακόμα μνημείο θα κατασκευαστεί στο Όσλο με υλικά που βρέθηκαν μετά το μακελειό στο νησί Οτόγια.

Ο Dahlberg δήλωσε για το μνημείο που πρόκειται να φτιάξει:"Η σύλληψή μου για το μνημείο Sørbråten είναι να δημιουργήσω μια πληγή, μια τομή στην ίδια τη φύση. Θα είναι η αναπαράσταση της βίαιης αλλά και μόνιμης απώλειας αυτών που πέθαναν τόσο άδικα".

Κλείσιμο


Ο Αντερς Μπρέιβικ, για τον οποίο δύο ψυχιατρικές εκθέσεις ερίζουν αν είναι ψυχοπαθής ή όχι, στις 22 Ιουλίου του 2011 προκάλεσε έκρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο του Όσλο με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οκτώ άτομα και στη συνέχεια πήγε στο νησί Οτόγια, που βρίσκεται έξω από την νορβηγική πρωτεύουσα και σκόρπισε τον θάνατο σε άλλα 69 άτομα που ήταν σε κατασκήνωση στο νησί.

Τα εγκλήματα του Μπρέιβικ θεωρούνται τα πιο απεχθή που έγιναν στη χώρα μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα δύο μνημεία έχει προγραμματιστεί να στηθούν στην νορβηγική πρωτεύουσα και στο νησί Οτόγια στις 22 Ιουλίου του 2015, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά το αποτρόπαιο μακελειό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης