Να σταματήσει τις όποιες κινήσεις μπορούν να υπονομεύσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας κάλεσε σήμερα τη Μόσχα το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, έπειτα από τις καταλήψεις στη διάρκεια της νύχτας δύο αεροδρομίων της Κριμαίας.
Συγκεκριμένα, το κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καλεί τη Ρωσία «να απόσχει από κινήσεις υπονόμευσης της εθνικής της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας...και να μη στηρίξει τις αποσχιστικές ενέργειες στην Ουκρανία σε οποιαδήποτε μορφή».
Επίσης, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την επείγουσα σύγκλησή του με θέμα την κρίση στη χώρα.
Ανέφερε ειδικότερα ότι απευθύνει έκκληση προς το ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών να συγκληθεί για να εξετάσει την κατάσταση στην Ουκρανία υπό το φως της συμφωνίας του 1993 με την οποία δεσμεύονται οι μεγάλες δυνάμεις να εγγυηθούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Η ICTS Hellas αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας στην Ελλάδα, με παρουσία σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών στη χώρα και υλοποίηση απαιτητικών έργων σε κρίσιμους τομείς, όπως για παράδειγμα σε data centers.