Ουκρανική Βουλή: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην υπ. Οικονομικών

Ουκρανική Βουλή: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην υπ. Οικονομικών

Ο Αρσένι Γιατσένιουκ κατηγορεί τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι έκλεψε από το ταμείο της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια το ποσό των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ουκρανική Βουλή: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην υπ. Οικονομικών
Το ουκρανικό κοινοβούλιο συμφώνησε σήμερα να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού, επιλέγοντας ως μεταβατικό πρωθυπουργό τον πρώην υπουργό Οικονομικών (σ.σ. κολλητό φίλο της Γιούλια Τιμοσένκο) Αρσένι Γιατσένιουκ.

«Η χώρα μας είναι στο χείλος της οικονομικής και πολιτικής κατάρρευσης», δήλωσε ο Γιατσένιουκ μετά την πρόταση να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού, προειδοποιώντας ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει απειλές της εδαφικής της ακεραιτότητας, ενώ δεσμεύθηκε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

Ο ίδιος μιλώντας στο κοινοβούλιο σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας θα πρέπει να λάβει αντιλαϊκές αποφάσεις ώστε να ξεπεράσει η χώρα την οικονομική κρίση.

Ο Αρσένι Γιατσένιουκ, δήλωσε ακόμη ότι ο αποπεμφθείς πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς έκλεψε από το ταμείο της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια το ποσό των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την "Kievpost".   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης