Σκωτία: Επιμένουν για ανεξαρτησία

Σκωτία: Επιμένουν για ανεξαρτησία

Μικρή άνοδο παρουσίασαν οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Σκωτίας στην τελευταία δημοσκόπηση που έγινε μετά την απειλή του Λονδίνου ότι ενδεχόμενη απόσχιση της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα σήμαινε αυτόματα και "έξοδο" από το βρετανικό νόμισμα

Σκωτία: Επιμένουν για ανεξαρτησία
Νέα δημοσκόπηση για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας που πραγματοποιήθηκε μετά την προειδοποίηση της βρετανικής κυβέρνησης ότι ανεξαρτητοποίηση της χώρας σημαίνει και νέο νόμισμα για την Σκωτία, κατέδειξε ότι οι Σκωτσέζοι εμμένουν στην απόσχιση της χώρας τους από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Νέα έκκληση για να παραμείνει η Σκωτία κάτω από την "ομπρέλα" της Μεγάλης Βρετανίας απηύθυνε και ο δημοφιλής τραγουδιστής Ντέιβιντ Μπάουι μέσω της «αντιπροσώπου» του Κέιτ Μος στην απονομή των βρετανικών μουσικών βραβείων.

Οι Σκωτσέζοι εθνικιστές τονίζουν ότι η απειλή του Λονδίνου για νέο νόμισμα αν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί συσπείρωσε και αδιάφορους μέχρι σήμερα για το θέμα σκωτσέζους πολίτες.

Κλείσιμο
Πάντως οι τελευταίες σφυγομετρήσεις δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων στη Σκωτία δεν επιθυμεί να δει το τέλος της ένωσης με το Βασίλειο – ένωση που αριθμεί ήδη 307 έτη ζωής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης